Home Gandurile mele Dacă te apuci să calculezi cât cheltui pentru a te duce la...

Dacă te apuci să calculezi cât cheltui pentru a te duce la muncă, ajungi la concluzia că mai bine stai acasă

30
0

Când lucram la stație la GPL am făcut și eu un mic calcul să văd cât cheltui pentru a mă duce la muncă și pentru a sta la muncă. Fiind vorba despre un program destul de cretin genul 6AM – 10 PM (16 ore pe zi), fiind vorba despre un job de unde nu puteam să plec nici măcar 10 minute să-mi iau ceva de mâncare (ca la pușcărie), eram nevoit să mă duc să-mi cumpăr mâncare de la patiserie în fiecare dimineață ori să mă duc pe la Carrefour când eram liber să-mi iau ceva să-mi vad un sandvici ceva (bine, vreo 10 dacă trebuia să stau toată ziua pe acolo)…

Așadar, după cum vă puteți imagina deja, foarte mulți bani băgați în mâncare… Salariul era de 850 de lei, 800 mai bine zis vreo 2 ani. Când s-a mărit minimul pe economie s-a mărit la 850 de lei. Haideți să facem calculul la mâncare… Pentru o zi întreagă, trebuia să-mi iau de 10 lei ceva de la patiserie, munceam 15 zile pe lună… Asta înseamnă 150 de lei. Pentru motorină, mai trebuia să pun vreo sută de lei… Deci din start doar ca să mă duc la muncă, să stau la muncă fără să pic din picioare de foame, trebuia să cheltui lunar 250 de lei… Să scădem din cei 800 250 de lei și ne mai rămân 550 de lei… Așadar, cheltuielile mele cu serviciul erau  de 32% din totalul sumei. Ridicol, nu?

Păi în cazul acesta, când cheltui 32% din salariu doar ca să stai la muncă, nu mai bine stai tu fain frumos acasă? Eh, nu prea stai dacă ești genul de om care vrea să facă ceva în viață și vrea să evolueze… Voi cât cheltuiți doar ca să stați la muncă?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here