Home Gandurile mele Jos corupția, dar să înceapă alții schimbarea, noi vrem să dăm șpagă...

Jos corupția, dar să înceapă alții schimbarea, noi vrem să dăm șpagă în continuare

26
0

A început să mă deranjeze din ce în ce mai tare lozinca asta „Jos Corupția” spusă din partea celor care nu pierd niciodată ocazia să se bage în față cu ajutorul șpăgii. Da frate, românul e incredibil. Vrea o țară ca afară dar nu vrea să înceteze să mai arunce gunoiul pe stradă. Vrea o țară corectă dar caută întotdeauna să dea șpagă. Atunci, despre ce discutăm? Eu unul nu mai înțeleg nimic.

Ce înțeleg în schimb este faptul că toată lumea încearcă să-și rezolve problemele cu șpagă, nu chinuindu-se să se pună la punct cu legea sau ceva de genul. Când e vorba despre un loc de muncă se dă șpagă în loc să se învețe pentru concurs, când se dă de categoria B, C, CE se știe – șpagă la oraș. Nu se gândește nimeni că dacă azi ia permisul pe nedrept, mâine omoară oameni pe stradă sau se omoară pe sine. Pentru român e imperios necesar să-și rezolve problema pe loc, cu ajutorul șpăgii.

Păi mă frate, atunci când noi suntem cei care căutăm să dăm șpagă cu lumânarea aprinsă indiferent de motiv, despre ce mai discutăm? Adică jos corupția dar doar din Parlament, să nu mai fure politicienii, noi să avem șansa în continuare să ne rezolvăm probleme pentru care suntem total nepregătiți pe bază de șpagă, nu? Pe cuvântul meu că țara asta nu se mai face bine vreodată. Nu mai are nici o șansă atât timp cât auzi lozinci idioate precum „Jos Corupția” dar în realitate, toți se folosesc de corupție și nu o vrea nimeni eradicată. Corupția începe de jos și se termină sus, așa că dacă oamenii de rând ar înceta să mai dea șpagă peste tot, poate am mai avea o șansă, zic..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here