Diferența între generații se vede la scara blocului

Când eram mic, părinții m-au învățat să dau săru’ mâna la toți vecinii de pe scară și la toți vecinii de la scara vecină pe unde mă mai jucam alături de alți copii care locuiau alături. Așa ne-au învățat pe noi, copii crescuți cu jucării din lemn, țevi cu cornete, walkman, 3rei Sud Est și Animal X. Astăzi, poate să treacă și președintele Obama pe lângă copiii strânși la scara blocului, că nimeni nici măcar nu se uită să-l vadă, ce să mai zic de salutat?

Nu știu frate, copiii ăștia făcuți târziu după Revoluție, după anii 2005 sunt foarte nerespectuoși. La fel și cei care sunt făcuți după 2007-2008. De multe ori te întrebi de ce copiii din ziua de azi nu mai par să respecte pe nimeni și nimic, dar răspunsul este cât se poate de simplu: părinții. Păi dacă părinții nu-i ia de mână să le zică „salută pe domnul”, normal că în mintea lor de 5-6 anișori nu are de unde să se înfiripe acest gând.

Diferența între generații se vede foarte clar la scara blocului. Dacă părinții sunt genul de oameni care fac covor de semințe și stau pe bancă până la 2 noaptea, vă dați seama cum au fost ei în stare să educe niște copilași. Am mai zis eu, în ziua de azi copiii se fac din greșeală, apoi vine nunta, apoi sunt lăsați în grija bunicilor, apoi sunt crescuți de niște părinți care nu sunt în stare să aibă grijă de ei, ce să mai zicem de copii? Atunci când vezi cât de mult s-au schimbat copiii de-a lungul acestor 20 de ani, începi să crezi că viitorul acestei țări este unul destul de sumbru.

Leave a Reply