Home Diverse Lucruri pe care nu le stiai despre drone. Avantajele pe care le...

Lucruri pe care nu le stiai despre drone. Avantajele pe care le ofera si rolul pe care-l au in filmarile din prezent

37
0

dronaUna dintre cele mai performante tehnologii de care dispunem in prezent este cea referitoare la drone. Acestea sunt aparate de zbor controlate din exterior, fara a fi nevoie de un pilot. Dronele sunt ghidate cu ajutorul unei telecomenzi sau cu ajutorul altor dispozitive de control. Modul de control nu este, insa, singura diferenta. Dimensiunile mult mai reduse, greutatea pe care o au si modul de alimentare sunt criterii importante ce stau in fruntea avantajelor fata de aparatele clasice de zbor.

          Rolul lor initial

Stiati ca acestea nu sunt tocmai o inventie recenta? Dronele au fost initial dezvoltate de catre marile puteri din armata. Rolul acestora a fost de a capta informatii, de a urmari si de a efectua atacuri fara a risca pierderea de vieti omenesti. O buna perioada de timp aceasta tehnologie a fost tinuta secret, abia recent intrand pe piata dispozitivelor accesibile publicului larg.

          Ce avantaje pot oferi?

Pentru a intelege avantajele pe care acestea le ofera trebuie sa analizam caracteristicile lor si sa stim de ce sunt capabile. In primul rand, acestea sunt dotate cu un computer de bord performant, senzori si dispozitive de fotografiat, filmat sau de scanat anumite suprafete. Controlul lor se face folosind undele radio sau internetul. Acestea pot fi, de altfel, ghidate si de pe telefoane, laptopuri sau tablete. Suprafata pe care dronele o pot acoperi si altitudinea la care pot ajunge sunt criterii de performanta ale acestor dispozitive. De asemenea, autonomia lor poate diferi destul de mult, de la cateva minute si pana la cateva ore.

Spre deosebire de alte aparate de zbor, drona este mult mai accesibila ca pret. Acestea pot patrunde mai usor in spatii greu accesibile si un alt aspect important este ca sunt mai silentioase. Fiind usor de controlat, acestea, pot sa mentina o anumita pozitie in spatiu.

          Aplicabilitate larga

In prezent, dronele sunt foarte des folosite in filmarile aeriene. Acestea pot surprinde foarte multe detalii care nu au fost stiute sau la fel de bine cunoscute in trecut. Cadrele spectaculoase pe care le poate oferi le face foarte mult folosite in spoturile publicitare, prezentari ale unor zone turistice, evenimente culturale sau sportive, precum si cu o larga aplicabilitate in scop de cercetare (agricultura, masuratori topografice, etc.).

O filmare cu drona poate oferi detalii extrem de impresionante, perspective diferite din care se pot vedea anumite locuri si din acest motiv, acestea sunt foarte populare si mult folosite in prezent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here