Când chemi meseriașul la muncă, e musai să-i zici cum să execute?

Domeniul construcțiilor în România este o glumă proastă. De ce? Păi pentru că după Revoluție numai cine nu a vrut să se facă meseriași nu s-a făcut. Atributul acesta de „meseriaș” este purtat de multe ori de niște oameni slab pregătiți care printre altele mai bat un cui, mai dau o lavabilă, mai schimbă o țeavă pe la baie. Ei bine, lasă că nici cei care-i cheamă la muncă nu sunt mai prejos.

Nu știu de ce avem tendința asta bolnavă să credem că le cunoaștem pe toate. Am prieteni care sunt meseriași, dar nu fac parte dintre cei prezentați mai sus, adică oamenii chiar se pricep și este meseria lor full time, nu sunt ciubucari de după amiază sau de week-end. Ei bine, oamenii mi-au spus că sunt exasperați de cerințele celor la care se duc să muncească. Oamenii au obiceiul să dea indicații nu doar despre ce doresc (ceea ce e normal), ci și despre natura execuției lucrării în sine (ceea ce nu e normal).

Mă frate, dacă așa de mult te pricepi încât ajungi să dai indicații meseriașilor care NU au nevoie de așa ceva, de ce nu pui tu mâna să faci de unul singur? Dacă tot știi clar cum se lucrează și cum se execută, de ce mai chemi pe altul? De lene? E destul de dezamăgitor pentru că nimic nu e mai enervant decât să te duci la om să-i rezolvi o problemă și să observi că omul începe să te învețe cum să faci prostii, că doar nu vă imaginați că cei care dau indicații meseriașilor cunosc într-adevăr meserie. E un trend destul de cretin care numai într-o țară precum România putea să apară.

Leave a Reply