3 lucruri pe care nu le înțeleg la pensionari: teiul, locul și pliantul

E destul de dificil să înțelegi oamenii în ziua de azi și din păcate cu cât îmbătrânesc devin tot mai suciți. Nu am nimic cu oamenii bătrâni, sunt conștient că inevitabil la bătrânețe voi ajunge și eu dacă nu-mi dau duhul înainte de pensie cumva. Mă gândeam recent la faptul că există cel puțin 3 lucruri pe care nu le înțeleg la bătrâni, lucruri pe care ei le fac de multe ori scuzându-se cu vârsta înaintată. Pentru ei, să fii bătrân îți oferă mai multe drepturi față de ceilalți chiar dacă nu sunt drepturi normale și logice pentru societatea în care trăim.

3 lucruri pe care nu le înțeleg la pensionari

  1. Teiul. De ce rup crengile copacilor? De ce jumulesc teii în fiecare an pentru o plasă de flori și scuză vandalizarea pe seama bătrâneții? Că ei zic că rup crengile pentru că nu ajung la ele. Hai frate, de când bătrânețea e o scuză pentru distrugere? Că nu a venit nici unul să unde copacul cu pricina, nu are nici un drept să-l jumulească.
  2. Locul. De fiecare dată când mergi cu autobuzul sau tramvaiul dai de câte un pensionar care se uită la tine atât de urât încât ești aproape obligat să-i cedezi locul în autobuz. Frate, dacă omul vrea să-ți cedeze o face pur și simplu. Dacă nu vrea, eu înțeleg că mulți sunt bolnavi și obosiți dar acesta nu este un motiv să-l privești cu ură sau să le iei locul cu japca.
  3. Pliantul. Pe fiecare scară de bloc există câte un pensionar care vine pe furiș și ia absolut toate pliantele lăsate la scară de cei care împart pentru Carrefour, Cora, Kaufland, etc… Nu lasă nici măcar unul pentru ceilalți. Ceva pe sistemul dacă sunt gratis, să ia tot. Egoismul ăsta dus la extrem cu niște lucruri lipsite de valoare, nu pot să-l înțeleg.

Leave a Reply