Endless OS – una dintre cele mai bune variante de Linux pentru nepricepuți

Endless OSAm descoperit ieri acest Endless OS, ce pare a fi o variantă de Linux destul de limitată. Când am văzut că-i bună pentru copii în scop educațional și pentru bătrâni, am zis că trebuie să o încerc. Voi știți părerea mea despre Linux în general: o prostie dacă este utilizată acasă. În mediul business pentru servere este altă mâncare de pește. Acasă însă, Linux e o mare prostie din cauza incompatibilității și a instabilității. Așadar am instalat Endless OS pe laptopul meu.

Pe laptop voiam demult să instalez ceva care să fie mai ok din punct de vedere al consumului de resurse. Atunci când ai un Celeron N la 2.16 Ghz, e musai că nu vei putea să rulezi cine știe ce Windows 10 pe acea mașină. Windows 8 mergea destul de greoi, sacada YouTube la 720p… Ei bine, am zis să încerc acest Endless OS și la prima impresie mi-a plăcut. Este simplu și la obiect. Este un sistem de operare care izolează utilizatorul de setările care pot genera instabilitate.

Toate programele se instalează prin intermediul unui magazin personalizat și sunt destul de puține la număr, dar din arii destul de diverse. Copiii se pot bucura de acest Linux limitat mult mai mult pentru că are niște softuri educaționale extraordinar de interesante care se pot instala. Cât despre consumul de resurse, totul pare mult mai ok față de Windows. YouTube merge la 720p fără probleme, chiar și la 1080p dar nu are rost să folosesc 1080p din moment ce display-ul este doar HD. Twitch.tv din nou, merge la setările SOURCE, adică cea mai bună calitate. O să vin cu un review ceva mai amănunțit al sistemului după ce-l mai testez oleacă…

2 Comments

  1. georgian March 12, 2017
  2. Sorin November 3, 2017

Leave a Reply