Mă enervează retardul în justiție

justițieMă refer evident la întârzierea cu care se cercetează cărțile scrise de Gigi Becali în pușcărie, cu ajutorul cărora s-a eliberat cu 5 luni mai devreme. Deci practic a scris 5 cărți pentru 5 luni  în minus la pedeapsă. Regula spunea că trebuiau să fie cărți științifice pe care să le scrie omul personal. Acuma, după cum îl cunoaștem toți pe Gigi Becali, clar nu le-a scris el în forma finală, dar pe cuvântul meu dacă am o problemă cu chestia asta. Dacă s-a permis, permis să fie.

Am o problemă însă cu cei care încearcă acum să răscolească rahatul cu boata la nu știu cât timp de la eliberarea omului. Mă, de ce nu au cercetat ei atunci când s-a făcut eliberarea? De ce nu au cercetat ei când s-au publicat cărțile cu pricina? Ce le-a venit lor tocmai acuma? Ei bine, cu chestia asta da, am o problemă. Urăsc nodul în papură și bețele în roate mai mult ca orice. Frate, conform zicalei românești „Hoțul neprins e negustor cinstit”, lăsați omul în pace.

Retardul ăsta în justiție nu face altceva de cât să ridice semne de întrebare legate de libertatea și independența justiției în României. Chiar așa cei care trag sforile ne cred idioți? Cred că noi nu observăm că există un retard în toată acțiunea asta? Și când spun retard nu mă refer la boală, ci la întârziere. De fapt asta și înseamnă retardat, întârziat, vine din franțuzescul en retard.

Pe bune că mă seacă chestia asta, mă scârbește. Dacă la eliberare a fost totul ok, să nu mai caute să scobească în funcție de interese… Zic și eu așa…

Leave a Reply