Home Diverse Decât să te apuci să configurezi routere moderne mai bine-ți legi un...

Decât să te apuci să configurezi routere moderne mai bine-ți legi un ceaun din plumb de gât și te arunci în Dunăre

43
1

routere Am făcut-o și pe asta. Era să stric două routere într-o singură zi. Nu mă întrebați cum am reușit să fac performanța asta că nu are rost să mai dezbatem subiectul. Sau are? Haideți totuși să vă povestesc isprava și cum eu, genul de om care se pricepe la calculatoare am fost nevoit să apelez la o firmă ce furnizează servicii rețelistică pentru a rezolva problema.

Povestea

Aveam nevoie să instalez două routere pentru cineva care și-a cumpărat o casă în București. Acuma, vă dați seama că dacă ai o casă de 200 de metri pătrați și o curte încă de vreo mie, e nevoie de ceva routere zdravene pentru a face față. Evident omul nu a vurt să investească în ceva Cisco sau măcar o marcă mai interesantă. A cumpărat două Tenda fără să întrebe pe nimeni, cu 100 de lei ambele sau ceva de genul. În loc să cumpere un router țeapăn + un range extender, a cumpărat ce a găsit și el pe raft. Na, fă Ciocane din rahat bici, să și pocnească.

Ce să faci frate cu mizeriile alea de routere că pur și simplu eu nu am reușit nici măcar să le setez. Nu am reușit. Făceau tot felul de minuni, se deconectau, după ce se conectau se resetau și așa mai departe. O mi-ze-ri-e de routere. Ca să nu-i dau cu routerele de 50 de lei bucata în cap inteligentului cu casă de 2 kilometri pătrați, am zis să fac un pustiu de bine să chem pe cineva specializat să facă instalarea. Am căutat pe net și am ajuns la http://fixmypc.ro/.

Happy ending

Au venit băieții de la fixmypc.ro , au mai resetat ei ce-au mai resetat și într-adevăr cu niște setări destul de avansate au reușit să le stabilizeze cât de cât să nu se mai restarteze aiurea-n tramvai. Frate, așa se întâmplă când ești zgârcit și căpcăun după promoții. Știm cu toții că ce-i mai ieftin întotdeauna e mai ieftin cu un motiv. În fine, noroc cu cei de la fixmypc.ro că oferă și servicii rețelistică, altfel nu știu, cred că apăream la știrile de la ora 17:

„Un tânăr a fost strangulat în propria casă cu cablul de la internet de un alt tânăr ce venise să-i instaleze routerul”

1 COMMENT

  1. Tare poveste, eu sincer urasc routerele Tenda si alte firme ce produc routere de mai bine le pui pe foc sa te incalzesti, au de cele mai multe ori un panou ori atat de simplu incat nu poti face nimic, ori au un panou incat pentru o chestie simpla trebuie sa faci setari specifice in zeci de sute de mii de pagini.. dar ce sa faci, se mai intampla ca “oamenii cu minte redusa” sa puna mana pe zonele mai “delicate” cum ar fi retelistica de te pune sa lucrezi cu un echipament mai slab decat un pc din vremea lu’ Windows 3.1. Macar ai avut un Happy End incat sa faci o poveste tipica si ai reusit sa gasesti pe cineva ce a reusit sa faca ceva din nimicurile alea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here