Home Gandurile mele Oare care va fi promovabilitatea la bac anul acesta?

Oare care va fi promovabilitatea la bac anul acesta?

399
0

bacÎn ultimii ani ne-am obișnuit așa cu titulatura de țară a dobitocilor, în care tinerii pică bacul în procent de aproape 70% după 12 ani de carte. Toată lumea își pune întrebarea fundamentală de ce tinerii nu mai sunt interesați de carte și cred că există foarte multe explicații, dintre care amintim:

  • Părinții maneliști. De acasă pornește totul. Cei 7 ani de-acasă trebuie dominați de educație nu de manele, țigări, băutură, golăneală cu alte cuvinte.
  • Modele negative de viață în jur. Dacă deschizi televizorul vezi numai parașute pe la TV, numai femei care au reușit în viață cu curul. Toate tinerele le idolatrizează și se vede asta pe Facebook. Băieții la fel, ce carte să mai vrea ei când văd pe la TV tot felul de dubioși care fac bani dar care n-au nici măcar 4 clase? Televizorul oferă modele negative pentru tineri.
  • Mirajul străinătății. Foarte adesea vezi tinerii sub 20 de ani care n-au luat bacul dar care sparg semințe la scară și visează la joburi prin Anglia, bine plătite, cu 80 de lire pe zi sau ceva de genul. E clar că dacă visezi la cai verzi pe pereți de tânăr, nu vei vrea carte.
  • Lipsa mentalității de „self made man”. Atunci când ai părinți bogați și ești crescut într-un puf roz de către aceștia, dispare motivația de a reuși în viață pentru că aparent în ziua de azi dacă ai bani, ești împlinit. Acești tineri dacă au de toate acasă nu mai simt nevoia să lupte pentru nimic. Au deja case, mașini scumpe, telefoane, etc… De ce să se mai chinuie?

Acuma, eu unul aștept rezultatele finale de la bac, sunt curios dacă iarăși se ajunge la 70% picați, astfel încât să putem considera în continuare România drept o țară de dobitoci.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here