Ce rost mai are circul și gargara de după alegeri?

alegeriDe fiecare dată când sunt alegeri iasă scandal după. Nu întârzie să apară acuzațiile că partidul X sau Y a furat alegerile și chestii de-astea. Adevărul este că încă trăim într-o societate în care alegerile se fură, nu se câștigă, însă ce rost mai are să faci gargară după? De ce nu ai fost suficient de vigilent astfel încât cel care fură alegerile să nu își poate duce la îndeplinire planurile?

De fiecare dată după alegeri e un circ nemaipomenit. Partidele anunță că au făcut plângeri pe la BEC, pe la DNA. Ei bine, e de prisos. Ne-am obișnuit să ne arătăm neputința prin asemenea procedee. De fiecare dată când avem parte de un eșec ne-am obișnuit să arătăm cu degetul înspre direcția pe care o considerăm vinovată de eșecul nostru.

Nimeni nu-și asumă faptul că nu a fost la înălțimea așteptărilor. În loc să-și accepte înfrângerea, partidele care pierd alegerile încep să facă gargară că s-a furat votul și nimicuri de-astea care de fapt nu interesează pe nimeni și nu sunt luate în seamă de nici o autoritate a statului în lipsa dovezilor concrete. Da, că nici dovezi nu sunt, doar gargară.

Poate că partidele care pierd alegerile ar trebui să-și consume energia pe lucruri productive, nu pe arătatul cu degetul. Repet, dacă s-au furat alegerile, să vină cu o dovadă clară cei care susțin treaba asta, nu doar circ.

Și repet, iar nu pricep de ce Dumnezeului se face circ după din moment ce an de an e aceeași poveste, de ce partidele nu au supravegheat mai atente alegerile din moment ce știau că se fură?  Eu cred că discutăm despre acea oftică a unui copil de grădiniță care se pune în cur în plină stradă și începe să chirăie ca toți dracii în momentul în care ia bătaie la cărți sau la table.

Leave a Reply