Home Diverse 9 motive pentru care trebuie sa apelezi la agentiile imobiliare

9 motive pentru care trebuie sa apelezi la agentiile imobiliare

121
0

imoVrei sa vinzi, sa cumperi sau sa inchiriezi un apartament, o garsoniera sau o casa. In oricare dintre situatii, exista un singur element comun: cautarea. Poate fi o adevarata aventura sa gasesti pe cont propriu client pentru apartamentul pe care l-ai pus in vanzare, dar la fel de problematica poate fi situatia in care ai nevoie urgent de macar o garsoniera pentru inchiriat si nu o gasesti in timp util.

Noi, romanii, ne consideram priceputi la orice, asa ca de ce nu ne-am pricepe si la imobiliare? Nu vreau sa fac propaganda aici agentiilor imobiliare, nu sunt agent imobiliar si nu am de castigat niciun comision din vreo astfel de tranzactie, dar mi-am dat seama pe propria piele ca, daca ai ales sa colaborezi cu o astfel de agentie, ai luat cea mai buna decizie.

9 Motive pentru care agentia imobiliara e cea mai buna optiune

  1. Esti tratat de fiecare data cu profesionalism. Altfel, nici nu si-ar avea rostul astfel de companii si comisioanele pe care le incaseaza nu si-ar gasi justificare.

Intr-adevar, platesti o suma de bani, indiferent daca vrei sa inchiriezi, sa cumperi sau sa vinzi, dar ceea ce ti se ofera este o experienta si un profesionalism aparte. Angajatii acestor agentii sunt specializati, cunosc toate detaliile pietei imobiliare, de la preturi si pana la pozitionare in anumite zone, de la avantajele pe care le prezinta un cumparator sau vanzator si asa mai departe.

  1. Ai parte de promovare gratuita. In cazul in care contractezi seviciile unei agentii imobiliare, vei beneficia de acest avantaj.

A scoate o proprietate la vanzare, a o inchiria sau a cumpara un imobil nu reprezinta o investitie pe care o faci zilnic. Trebuie sa te asiguri de faptul ca, indiferent de oferta, ai parte de vizibilitate pe piata.

Sa spunem ca imobilul vizat este situat in Sibiu. Ce face intr-un astfel de caz o persoana care se hotaraste sa actioneze pe cont propriu? Va cauta anunturi imobiliare Sibiu, va posta cereri sau oferte, dupa caz, in toate ziarele locale si in toate publicatiile de profil, pentru un maximum de vizibilitate si pentru o sansa in plus de a incheia o tranzactie favorabila.

O astfel de situatie precum cea descrisa mai sus poate sa devina foarte consumatoare de timp si resurse financiare, indiferent de zona sau piata pe care vrei sa actionezi. Mult mai simplu este sa apelezi la o agentie imobiliara, care va investi numeroase resurse in promovarea anuntului tau, ori chiar iti va concepe unul, in cazul in care nu il ai deja pregatit.

De ce ar oferi promovare gratuita agentiile imobiliare pentru proprietatea pe care cauti sa o vinzi, sa o inchiriezi sau sa o cumperi? Din punctul meu de vedere pare logic, atat timp cat esti taxat pentru asta. Serviciu contra serviciu – primesti promovare, dar asta e si in interesul agentului imobiliar care isi doreste sa isi castige comisionul pe merit.

  1. In cazul in care cauti o locuinta, fie pentru inchiriat, fie pentru cumparat, timpul de cautare va fi redus drastic daca alegi colaborarea cu o agentie.

Spre deosebire de tine, ca persoana fizica fara prea multe cunostinte si resurse pentru acest domeniu, agentia imobiliara dispune de o baza de date vasta, care ii permite sa identifice intr-un timp mult mai scurt tipul de locuinta pe care il preferi.

Indiferent daca e vorba de un apartament sau de o garsoniera, de cateva camere dintr-un duplex sau de o intreaga vila, agentia imobiliara te va ajuta sa gasesti cel mai rapid casa perfecta, conforma cu toate detaliile si exigentele pe care le-ai impus.

  1. Agentia imobiliara iti economiseste timp. Nu este vorba neaparat de timpul alocat cautarilor unei locuinte, mentionat la punctul anterior. Poate fi vorba chiar si de situatia unei vanzari sau de orice alta tranzactie de tip imobiliar.

Cum te ajuta o agentie sa economisesti timp? Prin baza de date complexa pe care o detine, prin cunoasterea cererii si a ofertei de pe piata, iti va identifica nevoia si o va rezolva in cel mai scurt timp posibil. De la promovarea anuntului imobiliar pana la finalizarea tranzactiei, daca alegi sa actionezi pe cont propriu, pot sa treaca saptamani, luni sau chiar ani. Spre deosebire de aceasta perioada, daca alegi colaborarea cu o agentie imobiliara, totul poate fi redus la un timp mult mai scurt – cateva zile, in unele cazuri.

  1. Ai optiuni multiple. Daca vrei sa vinzi, cauti sa inchiriezi sau sa cumperi un imobil, cunostintele iti sunt, de obicei, limitate. Te informezi vag despre pret, despre posibilitatile pe care le ai, insa atunci cand ai de ales, ramai surprins ca ai in fata doar doua sau trei optiuni.

In cazul in care apelezi la o agentie imobiliara, acea baza de date detinuta te salveaza din nou. Chiar si cele mai exigente gusturi iti pot fi multumite, de la tipul imobilului pana la pret, zona, etaj, pozitionare sau dotari suplimentare si beneficii.

  1. Beneficiezi de consultanta pe plan juridic. Dupa cum spuneam si la un punct anterior, achizitia, vanzarea sau inchirierea unui imobil nu sunt operatiuni cotidiene sau prea dese. Vanzarea este definitiva, inchirierea are un termen prestabilit, iar cumpararea poate fi la randul sau de durata, ca un proces sustinut pana in momentul revanzarii sau instrainarii imobilului.

Va trebui sa te asiguri, de fiecare data, ca intreaga documentatie este realizata corespunzator. Consultanta juridica oferita de o agentie imobiliara isi intra in acest caz in rol. Specialistii in domeniu te vor asigura ca toti termenii contractului sunt respectati, ca ti s-a adus la cunostinta fiecare clauza si fiecare articol, pentru ca orice tranzactie sa fie incheiata fara niciun fel de problema legala.

In cazul in care alegi sa actionezi pe cont propriu, toata aceasta consultanta juridica nu o vei obtine decat de la un avocat sau un alt specialist in domeniu, care te va taxa corespunzator. Avand drept colaborator un agent sau o agentie imobiliara, mai reusesti sa scutesti din aceste taxe, avand parte de servicii complete.

  1. Ai parte de evaluari corecte de fiecare data. Chiar daca detii o locuinta care are o anumita valoare pentru tine, in momentul vanzarii va trebui sa o cotezi la tarifele pietei imobiliare. Nimeni nu cunoaste preturile mai bine decat un agent imobiliar, care iti poate oferi o cotatie corecta, pentru a avea un avantaj ca vanzator, dar si pentru a oferi un avantaj potentialilor cumparatori, care vor beneficia de un pret estimat in conformitate cu valoarea de piata.

Chiar daca unii considera ca pot sa evalueze corect confruntand mai multe preturi de pe piata imobiliara, o determinare corecta a pretului unui teren, a unei case sau a unui apartament tine cont de numerosi factori, precum pozitionare, racord la utilitati, dotari, numar de camere si numeroase alte elemente. Toate acestea sunt cunoscute de agentul imobiliar, care va aduce si cea mai buna cotatie de pret pentru orice imobil.

  1. Un element ce ar putea fi inclus la consultanta juridica de la punctul 6 este faptul ca atunci cand alegi sa colaborezi cu o agentie imobiliara nu va trebui sa iti mai faci griji despre eventualele capcane judiciare.

Prin acest element de siguranta te vei asigura ca toate actele sunt intocmite corect, ca nu exista niciun viciu ascuns sau vreo clauza contractuala care sa prezinte un potential risc pentru tranzactia pe care urmeaza sa o inchei.

  1. Economisesti pe plan financiar. Chiar daca ti se pare costisitor in prima faza a colabora cu o agentie imobiliara, atunci cand vei trage linie si vei aduna cheltuielile totale, vei vedea ca ai fost avantajat.

A-ti gasi singur clientii pentru imobilul pe care trebuie sa il vinzi, ori a identifica cea mai potrivita locuinta pe care iti doresti sa o cumperi sunt procese in care investesti foarte mult timp si bani daca alegi sa le duci la bun sfarsit pe cont propriu. Daca aduni toate cheltuielile cu anunturile platite in publicatii locale si/sau nationale, cu transportul si vizitele repetate la case si apartamente care iti prezinta interes, vei ajunge la sume destul de ridicate.

Colaborarea cu o agentie imobiliara iti va aduce o economie de timp, de bani si de resurse. Vei scapa de grija promovarii, pentru ca acest serviciu iti va fi oferit gratuit. Vei scapa de grija cautarilor, pentru ca de asta se vor ocupa agentii imobiliari care vor verifica baza de date complexa pentru a gasi cea mai buna solutie pentru tine.

Rezumand aceste 9 avantaje de a colabora cu o agentie imobiliara, nu se mai justifica deloc ideea de a-ti gasi singur clienti la proprietatea pe care vrei sa o vinzi. Nici macar cautarea unui apartament de inchiriat sau a unei case pe care ai vrea sa o cumperi nu isi merita timpul si resursele investite pe cont propriu.

Daca vei lasa totul in seama unei agentii imobiliare, vei reusi sa obtii atat un pret bun, cat si economie de timp, de bani, promovare gratuita si vei avea parte si de siguranta de a evita capcanele judiciare. Pentru cei care cauta sa vanda, sa cumpere sau sa inchirieze in Sibiu, ofer si o recomandare: Intermed Casa e o agentie cu care am colaborat personal si care m-a ajutat sa gasesc un apartament la un pret incredibil intr-o zona foarte buna. Mai multe detalii puteti obtine din link-ul de mai sus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here