La Severin, nu cresc struguri în vie, ci butelii de aragaz

Mergeam liniștit către Pădurea Crihala, unde-mi dau turele de obicei după vreo 10 ore de muncă la birou. Arunc privirea pe geam dar nu de tot, că mai aveam nevoie de ea pe viitor, și observ o țanțoșă butelie de aragaz, galbenă, răsărită dintr-o vie. Știți și voi ce-i aia vie, aia din care se fac struguri.

Struguri din care se face vinul că doar românul dacă n-are boască-n casă, producție proprie, nu se simte bine… Acum, eu am înțeles ideea, omul vrea să semnalizeze faptul că vinde butelii de aragaz, dar oare alt loc nu a mai găsit să pună butelia aia de cât pe bolta de vie? J)

Dacă pică la cineva în cap în momentul în care trece pe sub? Că mai mult ca sigur este fixată cu cel mai al dracului adeziv al românului: sârma. Știam că pentru a semnaliza că ai rastel cu butelii, pui la poartă un anunț cu prețurile. Bine că n-a legat butelia de hornul casei, să se vadă de la Craiova eventual J)

Mă, nu știu, eu am mai zis că românul este inventiv, dar să te apuci acum să cocoți butelia pe bolta de vie, nu știu, parcă mi se pare deplasat. Adică mai bine creezi pericol pentru tine și pentru familia ta de cât să pui un afiș pe poartă.

Omul cred că ține mai mult la poarta lui pe care nu vrea să o înzorzoneze cu afișe de cât la propria sănătate. I se pare mai normal să cocoațe o butelie în tatăl cerului… Eh, lasă că dacă cumva or să treacă pe fundătura aia de stradă cei de la Murfatlar sau Odobești, cu siguranță vor fi invidioși pe acest om. Vița de vie care face butelii încă nu s-a văzut pe plaiurile lor.butelii de aragaz

Leave a Reply