Home Gandurile mele Cum e cu banii dați de stat gratis firmelor sau începătorilor

Cum e cu banii dați de stat gratis firmelor sau începătorilor

57
0

Observ atât de multă lume naivă pe internet, în special pe Facebook care răspândesc articole ce fac referire la bani gratis dați de statul român tinerilor antreprenori, întreprinzător, fermieri, etc. Ei bine, dacă oamenii care răspândesc asemenea prostii, că sunt niște prostii, ar fi încercat să pună mâna pe acei bani, ar fi ajuns probabil la concluzia că statul român nu dă niciodată nimic gratis.

Cei care într-adevăr au chef de luat bani de la stat, trebuie să știe că nu e atât de simplu pe cât pare, pe cât scrie în acele articole răspândite pe net și scrise total aiurea. Da, poți să iei 50.000 de euro, 10.000 de euro de la stat dar există foarte multe condiții pentru aceste programe. De exemplu eu am vrut să mă înscriu pentru un program asemănător în care statul dădea cică 10 mii de euro gratis tinerilor întreprinzători… Ok, toate bune și frumoase până m-am interesat despre acest proiect la locul potrivit, nu pe net unde toți tâmpiții scriu absolut orice.

Așadar, ca să mi se dea acei 10 mii de euro, eu trebuia să mai vin cu 10 mii de acasă, să angajez 2 oameni iar anul ce vine să reinvestesc în acel proiect 51% din profit. Adică, ce rahat de proiect mai e și acesta? Dacă aveam 10 mii nu aș mai fi cerut de la stat, nu? E un proiect de tot rahatul, absolut inaccesibil tinerilor, care ce să vezi, nu au acei 10 mii ca să poată aplica la program. De-asta spun, statul nu dă bani nimănui de pomană, din contră, face niște programe de tot rahatul ca să dea impresia că vezi doamne, se preocupă de tinerii țării. Bullshit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here