Home Gandurile mele Cum rezolvă Namecheap problemele clienților

Cum rezolvă Namecheap problemele clienților

53
0

NamecheapAm mai povestit eu în trecut despre experiențele cu firmele de hosting din România și din străinătate, dar episodul recent cu Namecheap trebuie povestit, așa ca să vă faceți și voi o idee legată de ce înseamnă suportul tehnic în străinătate.

În România, dacă ai bafta să cumperi găzduire pentru site-urile tale de la o firmă aparent mare precum găzduire.com.ro, ți-ai dat foc la valiză pentru că serviciul de suport tehnic răspunde la tichete într-un mod foarte neprofesional și durează cam 3 ceasuri până să răspundă. Trece jumătate de zi până să rezolvi ceva cu suportul tehnic al firmelor românești de hosting… Cu Namecheap totul este așa cum trebuie să fie.

Am întâmpinat recent o problemă cu pluginul Jetpack al platformei WordPress, era blocat, nu putea să facă legătura serverele WordPress.com. Era blocat accesul la fișierul xmlrpc.php de către Namecheap din motive de securitate. Ei bine, am mers pe pagina lor, am deschis consola de chat, în 2 minute s-a conectat un operator, am povestit problema, mi-a fost deblocat accesul la fișierul xmlrpc.php și totul s-a rezolvat în 5 minute. 5 minute mă, atât a durat să rezolv o problemă legată de hosting la Namecheap. În România pierzi jumătate de zi și tot nu reușești să rezolvi uneori.

Stăteam așa pur și simplu și mă gândeam la cât de mult mai avem noi de evoluat ca națiune. Suntem atât de mici la capitolul acesta al lucrului cu clientul, cu suportul oferit pentru client, nu ne pasă de cât să încasăm banul. După ce am luat banul, nu ne mai interesează dacă cel care a cumpărat ceva este mulțumit de serviciu sau nu… La noi e cu lăcomie, cu hălăpeală și cu bătaie de joc maximă…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here