Home Diverse Câte-o dată mai bine îți legi un ceaun de coaie de cât...

Câte-o dată mai bine îți legi un ceaun de coaie de cât să cumperi piese auto din dezmembrări

75
0

piese autoÎn ultimii 10 ani cred că s-a triplat numărul autoturismelor second hand înmatriculate în România. Prețurile pentru aceste autovehicule vechi sunt destul de mici și cu 1000 de euro maxim îți poți azi cumpăra mașină destul de bună. S-au dus vremurile în care trebuia să plătești vreo 3000 de euro pentru un Golf 3.

Ei bine, odată cu avalul acesta de mașini second hand s-a dezvoltat și piața dezmembrărilor auto. Niște indivizi deștepți au făcut centre de dezmembrări auto unde au găsit un teren și astfel ai posibilitatea să cumperi piese la jumătate de preț față de magazin. Dar este oare o idee bună să cumperi de la dezmembrări piese auto? Eu am avut nevoie mai demult de un electromotor Golf 4 preț mic, așa că am cumpărat unul din dezmembrări.

Evident, distracția nu a întârziat să apară. Cel de la dezmembrări mi-a dat un electromotor care nu se potrivea pe mașina mea. Într-adevăr am dat vreo 200 de lei pe el când în magazin e vreo 350 – 400 de lei. La jumătate de preț dar ce să fac cu el dacă nu-l puteam monta? L-am pus înapoi în plasă și m-am dus peste om să-l schimb. Omul l-a schimbat, a căutat și mi-a dat altul care s-a potrivit.

Acum, eu am văzut că electromotorul acela părea să fi stat pe Titanic vreo 20 de ani, ruginit și destul de șubred dar am zis că na… Poate sunt eu pretențios. Mă uitam la al meu de pe mașină, apoi la ruginătura aia pe care dădusem 200 de lei. Am zis treacă meargă, la cât am dat să nu am pretenții să arate bine…

l-am montat, am probat, mergea… am răsuflat ușurat. M-am dus la muncă, pe atunci munceam la stație, când m-am întors acasă totul era ok. A doua zi de dimineață eram iar de serviciu și ce să vezi, electromotorul cedase. Da, piesa aia scoasă parcă de pe Titanic nu mai funcționa. Acum, ce era să fac? Să mă duc iar peste măscăriciul acela cu centrul de dezmembrări? Am lăsat-o baltă și am cumpărat unul din magazin, pentru modelul meu era destul de ieftin, cam 350 de lei și am terminat povestea. Măcar data viitoare o să știu să nu mă mai încurc cu asemenea cârpeli…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here