Legea e formulată pentru proști și fraieri

Mă refer la formularea legii publicată ieri în Monitorul Oficial și care a intrat în vigoare tot ieri. Legea cu taxa auto, care va fi restituită oamenilor. Bineînțeles ca formularea lasă loc de interpretare, nu se specifică destul de clar dacă și cei care au achitat timbrul de mediu vor primi banii înapoi în următorii 5 ani. Cu cât citești mai mult pe net, cu atât ajungi la concluzia că de fapt ai înțeles bine și că cei care au plătit acel timbru de mediu sinistru după 2013 nu vor primi nimic. Este vorba doar despre taxa pe poluare și taxa auto specială.

România a fost obligată de Europa să dea banii înapoi, niște bani pe care statul român i-a luat într-o secundă îi va da înapoi în 5 tranșe de 20% pe perioada a 5 ani. E ceva de-a dreptul stupid, ridicol, meschin, o bătaie de joc fără margini la adresa cetățenilor din două motive:

  • Nu au fost incluși și cei care au plătit timbrul de mediu. Timbrul de mediu este o altă formă a taxei pe poluare, formulată altfel și ceva mai mică din punct de vedere al cuantumului.
  • Banii se dau pe o perioadă de 5 ani, câte 20% pe an

Cum e mă posibil așa ceva? Adică să ia într-o singură tranșă și să dea înapoi în 5 ani? 5 ani? Nu 5 zile, nu 5 luni… 5 ani. O asemenea mizerie nu am văzut niciodată în țara asta și mă bucur nespus de mult că am mașina înscrisă la bulgari. Chiar mă bucur. De cât să își bată joc de mine statul român, să mă facă milogul milogilor, să-mi dea niște bani înapoi luați abuziv cu țârâita, mai bine la bulgari. Păi ce? Oamenii când au plătit taxa au plătit-o în 5 tranșe, câte 20% pe an?

Leave a Reply