Care sunt genul de articole ce creează ce mai mare buzz pe Facebook?

După ce m-am jucat puțin cu Facebook, vreo câțiva ani mai bine zis, după ce am încercat Facebook Ads în fel și chip, am reușit să îmi fac o opinie proprie legată de tema articolelor care generează cel mai mare buzz, cea mai mare vâlvă, care au cel mai mare reach și cel mai mare impact. Cred că orice blogger și-a făcut o oarecare opinie pentru că în ziua de azi, Facebook este rețeaua de socializare ce reușește să te promoveze destul de bine atâta timp cât știi ce faci.

Așadar, să vă spun opinia mea, proprie și personală, legată de reach-ul articolelor pe Facebook, modul în care cititorii interacționează cu ele și așa mai departe. O să le trec așa ca la școală, cu liniuță de la margine…

3 tipuri de articole care stârnesc atenția pe Facebook

  • Articolele despre domeniul auto au cel mai mare impact dintre toate. Dacă reușești să faci un articol despre domeniul auto care să se împletească foarte bine cu socialul, va fi aproape viral, fără discuție. Suntem o țară în care oamenii iubesc mașinile mai mult ca orice.
  • Articolele despre sistemul educațional din România au iarăși un impact foarte mare în contextul în care există foarte multe știri pe la TV legate de violența în școli, de grădinițe particulare în care se bat copii, etc. Toată lumea vrea un sistem de învățământ modern.
  • Articolele cu titluri vulgare. Deși trăim în anul 2016, lumea încă se ferește să vorbească fără restricții. Dacă ai pus în titlu cuvinte precum muie, sex, futut, se va genera un buzz destul de mare dar atenție, conținutul trebuie să fie la rându-i de calitate, altfel nu va distribui nimeni.

Leave a Reply