Găinăria

Găinăria, frate cu românul. De când mă știu am avut o ură aparte pentru oamenii care încearcă să păcălească pe cei din jur pentru niște câștiguri mai mult de cât modeste. Îmi povestea un vânzător în urmă cu ceva timp că pe la centrele de fier vechi din Severin, cineva tot ducea radiatoare de mașină din aluminiu care erau umplute cu nisip, să tragă la cântar mai mult.

Cât puteai mă să bagi în radiatoarele alea că nu sunt saci, cât puteai să mai bagi? 1 kilogram de nisip probabil, nu mai mult, că dacă băgai 5 kile și radiatorul avea deja 10 kile cu totul, bătea la ochi…

Ei bine, chestia asta am urât-o dintotdeauna, găinăria, să-ți strici locul de bună ziua pentru ce? Pentru 2 lei? 5 lei? Mă uit pe okx.ro și văd mereu asemenea găinari care încearcă să vândă lucruri ce valorează 2 lei, 5 lei. WTF?

Cum să te mulțumești mă din vânzare de lucruri cu 2 lei? Cât de mărunt trebuie să fii? Ei bine, probabil că foarte mărunt. Cred că oamenii nu realizează că viața nu se rezumă la acei 2 lei pe care-i fac în plus cu nisipul în radiator sau cu vânzarea de nimicuri pe olx.

Este tipicul societăților sărace probabil, în care oameni fără prea multă minte sunt forțați să se descurce în limita a ce-i duce capul. Dacă pe ei atâta îi duce capul, să bage nisip în radiatoare, atâta fac. Dacă pe ei atâta îi duce capul să vândă nimicuri cu 5 lei pe olx.ro, atâta fac. E mediul propice lor căci altfel nu ar pierde timpul cu publicare de anunțuri și chestii de-astea. Cred cu tărie că suntem țara propice dezvoltării găinăriei. Chiar cred treaba asta fără nici cea mai mică ezitare.

Leave a Reply