Mediocritate

Mediocritatea este și ea pe cale de dispariție. Cel puțin așa o văd eu pentru că de fiecare dată când observ pe cineva care este puțin peste mediocru, mă bucur. Am ajuns să ne bucurăm atunci când vedem pe cineva oleacă mai bun de cât media, indiferent de domeniu de activitate, ceea ce indică o decădere a societății din România, din păcate. Dacă înainte eram toți mediocrii și eram obișnuiți să căutăm oameni foarte buni, astăzi tresărim când vedem pe cineva puțin peste mediocru.

Mediocritatea se obișnuise să ne caracterizeze așadar, iar o dată cu trecerea timpului s-a zis și cu mediocritatea. Cred că pleava este ceea ce ne caracterizează acum, din moment ce peste 65-70% dintre tineri pică examenul de bacalaureat după 12 ani de școală. Evident, cei care ia bacul nu vor rămâne în țară, se vor duce în străinătate. De ce să stea în țară să depindă de proștii care pică bacul? Că și ei au drept de vot  și culmea, ei decid mereu viitorul României din moment ce a ajuns cum a ajuns. Se duc unde văd cu ochii, numai să scape de pleava nesimțită și jegoasă din țara asta.

Și eu îi înțeleg. Deși nu am plecat până acum, nici super ok nu mă simt aici. Văd mereu în jur golănie, țigănie, manele, țărani pentru care apogeul dezvoltării este un job la oraș de 750 de lei/lună. E prea multă aroganță în societate din partea unora care într-o lume normală nu ar avea nici un drept să fie așa. Mediocritate. Așa ne putem descrie, la limita ei inferioară. Pleava tinde spre mediocritate și cam atât. Nu vor să rămână la țară dar nici să evolueze mai mult de salariul minim pe economie…

Mediocritate

Leave a Reply