Home Gandurile mele Uite tati, planeta Pluto!

Uite tati, planeta Pluto!

27
0

Mă gândeam cât de mișto este faptul că în ziua de azi poți să îți iei copilul în mașină și să mergi cu el în lume, în Europa. Dar cum ar fi să îl poți pune într-o navetă spațială și să mergi să îi arăți întreg Universul? Să treci pe lângă planeta Pluto așa cum trecu astăzi cu mașina pe lângă turnul Eiffel și să auzi:

„Uite tati, asta e Pluto”

Și tu să îi răspunzi

„Da tati, Pluto este. Vrei să coborâm pe ea?”

Mi-a venit ideea asta când priveam o poză din cosmos. Atât de multe stele, atât de multe planete care ar exista în jurul lor. Cred că nici măcar vechea comparație a unui grăunte de nisip în deșert nu ar putea exprima mărimea Universului.

De multe ori îmi pare rău că nu m-am născut prin anii 5000 sau 10.000 când probabil Universul nu ar mai fi o enigmă pentru noi. Am călători între stele și planete cum călătorim acum cu mașina între țări. Probabil că ar exista și teleportarea ca în Star Trek.

Cum ar fi să luăm contact pe drumul înspre planetele Universului cu alte civilizații pe care să le putem și înțelege? Că mulți cred că până acum nu am fost vizitați de civilizații extraterestre pentru că nu există. Chestia e că acestea au evitat să ne contacteze pentru că suntem prea puțin dezvoltați ca să le putem înțelege.

Din păcate, momentan noi și copiii noștri ne putem bucura doar de Pământ și de țările frumoase. Poate în următorii 2000 de ani vom avea posibilitatea, dacă vom mai exista ca și civilizație, să ne plimbăm nestingheriți prin cosmos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here