Home Gandurile mele Cât își pun samsarii la mașinile pe care le vând prin târgurile...

Cât își pun samsarii la mașinile pe care le vând prin târgurile auto?

35
2

Ieri am petrecut vreo două ceasuri uitându-mă pe mobile.de la prețurile mașinilor, să îmi fac și eu o idee despre cât își pun samsarii din târguri la mașini, dacă merită să mă duc în Germania sau e ok să merg pe la Timișoara la sămsăreală. Ei bine, cifrele nu sunt chiar spectaculoase iar în cele ce urmează o să vă prezint concluzia la care am ajuns. Spre surprinderea voastră, deși prețurile din târgurile auto nu sunt extraordinar de umflate față de ce se găsește prin Germania, vă recomand tot străinătatea.

3 motive să mergi să cumperi mașina din străinătate, nu de la samsarii din România

  1. E foarte posibil să ieși mai ieftin cu 200 – 300 de euro dacă mergi afară după mașină. De exemplu un Volkswagen Fox care se vinde la noi cu 2300 euro neînscris, din Germania îl cumperi cu 1500 euro. Mai pui 600 euro pe drum și numere și ajungi la 2100, nu la 2300.
  2. Samsarii nu îți dau tot ce e al mașinii. De exemplu 99% dintre mașinile din Germania se vând cu două seturi de roți: de vară și de iarnă. Jantele de aluminiu nu o să le vezi pe mașina de 1000 de euro deși ei le ia de la proprietar. Le vând separat ca să mai facă un ban.
  3. Proprietarul este corect cu tine și îți spune clar ce defecte are mașina, dacă are. Nemții nu au găinăria în sânge. În târgurile auto, toată lumea ascunde defectele din dorința de a vinde mai repede niște mașini nu prea grozave.

În concluzie să vă spun și cât își pun samsarii la mașini. Dupa calculele mele, cam 1000 de euro, indiferent de marcă sau an de fabricație. Minim 1000 de euro, la mașinile scumpe cifra poate să crească de vreo 5 ori.

Previous articleCând o să moară SPAM-ul?
Next articleCu toții visăm la un job mai bun
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

2 COMMENTS

  1. 1. Samsarii nu cumpără de pe mobile.de mașini.
    2. Un fox care la noi ajunge 2300 el la cumpărat cam la 1300 sau mai puțin
    3. Transportul germania – românia costă undeva la 350 – 400 cu tot cu numere

    • calculele pe care le faci tu sunt destul de superficiale. daca o sa studiezi cu atentie piata, o sa vezi ca un Fox in stare care sa aduca a masina, sa aiba AC (ca sunt foarte multe fara AC la vanzare in Germania) ajunge undeva pe la 1500 – 1600 euro. Cumparat de la persoana, nu de la dealeri care le tin nepornite 10 ani in autohaus, ruginite si toate cele. Apoi, la transportul ala pe care il calculezi tu cu 350 euro, pana unde ai calculat? Ai calculat de la Hamburg la Severin de exemplu sau de la Munchen la Timisoara? Ca sunt cateva sute de km care iti pot umfla cei 400 de euro destul de usor:)) in plus, 2 zile cat stai pe drum tu nu mananci? aveti asa un obicei sa calculati cu patura in cap, nu va ganditi si la alte cheltuieli in afara de benzina de la Munchen la Cenad?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here