Home Diverse De ce camioanele care circula in Romania au cauciucurile varza?

De ce camioanele care circula in Romania au cauciucurile varza?

110
0

Am trecut ieri pe langa un TIR parcat ilegal bineinteles pe marginea unui drum european, E70… M-am uitat si eu la ceea ce se vedea la inaltimea ochilor mei si anume la cauciucuri. Mai avea putin si iesea sarma si la cele de la remorca, si la cele de la camionul in sine. Bineinteles, avea ceva numere romanesti si era folosit pentru tranzit intern. Altfel  nu imi explic. Nu cred ca poti sa iesi in asa hal in Europa si sa ramai neamendat… Cred ca pentru asemenea cauciucuri, in Germania ramai fara carte, talon, permis, licenta, iti ia aia absolut tot, eventual iti ia si masina si-ti lasa in brate bataia aia de joc numita anvelope pentru camioane.

Cum sa circuli cu asemenea cauciucuri ca esti pericol public… Ai dat intr-o groapa si se sparge dracului ca balonul de omori oameni nevinovati pe strada. Cred ca numai in Romania se permite asemenea tiganie, asemenea inconstienta pentru ca la noi daca dai spaga poti sa faci absolut orice. In strainatate daca nu esti in regula nu circuli, iei si amenda, daca incerci sa dai spaga iei si puscarie.

Cred ca puscarie ar merita si patronii care permit masinilor proprii sa efectueze transport de marfa pe strazile din Romania in asemenea conditii, cu cauciucurile mancate in proportie de 95%. Frate, sunt 40 de tone de fiare care stau pe o pojghita de cauciuc… Dupa ce ca strazile sunt pline de gropi si exista sansa sa faca explozie un pneu, il lasi acolo pana iasa sarma?

Aceeasi mentalitate am vazut-o si in agricultura unde niciodata nu se cumpara cauciucuri noi pentru tractoare sau combine. A, ba se cumpara o data la 40 de ani cand proprietarul face rost de bani cine stie de pe unde. Ar fi culmea sa vezi anvelope Michelin la tractoarele agricole, nu? Chiar daca exista anvelope agro-industriale Michelin doar la Acvila Romania, sunt curios si cati sunt cei care le cumpara constientizand importanta unor cauciucuri de calitate…

Indiferent ca discutam despre transportul de marfuri sau despre agricultura, masinile, camioanele, utilajele nu ar trebui sa aiba skick-uri de Formula 1, ci cauciucuri care sa ofere siguranta…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here