Masina din 1998 – 200.000 km la bord

Sunt curios cand o sa intre in vigoare pedeapsa cu puscaria pentru cei care dau kilometri inapoi masinilor pe care doresc sa le vanda prostilor in Romania. Scuzati, expresia, insa numai un prost poate sa accepte ideea ca o masina veche de aproape 20 de ani are 180.000 de kilometri in bord. Pana la urma, prost nu este cel care ofera, ci cel care accepta oferta.

Astept si eu sa intre in vigoare chestia asta cu pedepse pentru cei care sunt prinsi ca umbla cu cioara vopsita. Exista doua posibilitati, ori sa intre toti la mititica, ori sa dispara complet samsarii de pe piata. Pai cum or sa mai vina ei cu masini care au 500.000 – 700.000 de km la bord dupa ce saptamana trecuta toate masinile lor aveau maxim 150.000 de km? pe cine or sa mai pacaleasca asa?

Pai asta e si ideea, sa nu mai pacaleasca pe nimeni. Desi un motor este facut sa functioneze fara probleme milioane de kilometri, exista o concordanta intre nivelul de uzura si acesti kilometri. Cu cat sunt mai multi kilometri, cu atat motorul este mai uzat. La 150.000 de kilometri ai impresia ca ai luat o masina aproape noua cand de fapt ea are +500.000.

Ei bine, asta se numeste inselaciune si trebuie pedepsita conform legii. Sper sa infunde puscariile toti hotii astia care aduc masinile prin targ si le catalogheaza drept “impecabile”. Cum ar putea o masina veche de 10 ani sa fie impecabila nu pot sa imi dau seama, dar in fine… Cine se ocupa cu gainarii de-astea doar nu o sa faca treaba doar pe un singur palier, nu? O sa isi dea in stamba peste tot…

Leave a Reply