De ce telefoanele la mana a doua nu ar trebui sa existe

Ma uitam pe un grup Facebook destinat combinatiilor, asa zisul Severin Bazar. E plin de telefoane mobile care costa destul de mult, de la 1200 de lei in sus. Ma uit la Samsung Galaxy Grand Neo al meu si imi dau seama de ce sunt acele telefoane de vanzare. Eu macar nu am tupeul sa incerc sa vand mizeria asta de telefon. A fost bun la vremea lui, insa dupa 1 an si jumatate a inceput sa mearga ca dracu. Probabil si acele telefoane merg la fel de greoi daca sunt folosite.

Telefoanele second hand nu ar trebui sa existe din cateva motive elementare, precum:

  • Bateria nu mai tine. Bine, nu ca ar fi tinut vreodata la smartphone bateria…
  • Sunt zgariate si uzate, 90% din cei care le vand nu au avut grija de ele, asemenea mie
  • Android-ul este zapacit la maxim de tonele de aplicatii instalate si sterse…
  • Preturile nu se justifica, adica un telefon SH costa 1200 de lei iar acelasi telefon nou costa 1600 de lei. Pentru 400 de lei extra, mai bine il cumpar nou…

Piata de second hand din Romania nu este o piata de second hand cat o piata a combinatiilor in care toata lumea incearca sa prosteasca pe toata lumea, in care exista tone de gunoaie, nu obiecte de vandut la mana a doua… Am vazut masini impopotonate tiganeste care incearca apoi sa fie revandute. Pai la cum arata, numai un tigan le-ar mai cumpara. Proprietarii care le fac in acest hal cu abtibilde si alte rahaturi nu se gandesc sa le dea jos cand incearca sa vanda masina, pardon, troaca.

Leave a Reply