Home Gandurile mele Putin despre catedrala din Severin

Putin despre catedrala din Severin

793
0

Cei mai invarsta isi aduc probabil aminte faptul ca in urma cu ceva ani, exista o catedrala neterminata in orasul acesta, era in zona Pietei Mircea, zona Big, Primarie. Cu timpul, au inceput sa se reia lucrarile si sa avanseze. Astazi, conform pozelor de mai jos, catedrala este aproape finalizata. La exterior pare in regula, nu prea pare ca ar mai fi de munca. In interior inca se picteaza. Pictura este destul de ok, cu exceptia faptului ca este incompleta si acum ca s-au taiat banii de la Guvern pentru asemenea chestii, curios daca se va finaliza proiectul sau se va intoarce la stadiul din urma cu 15 ani?

Dar sa nu plangem noi popii, ca prin Severin mai toti popii au case, vile, masini scumpe. Daca nu vor avea bani sa termine pictura sunt sigur ca preotii isi vor vinde avutiile ca sa finalizeze, sau nu? Eh, era un frumos exercitiu de imaginatie, ceva SF. Cred ca se vor gasi bani prin beciurile bisericilor si manastirilor din judet. Vor mai cotiza si credinciosii, vor mai cotiza si mai marii orasului cand va fi momentul sa li se mai faca putina publicitate prin biserica, acolo unde se aduna oamenii usor de influentat din punct de vedere al stampilei.

Toata lumea se intreaba de ce inca nu este finalizata aceasta lucrare, nimeni nu are  o explicatie in afara faptului ca sunt si alte nevoi ale bisericii, nu doar aceasta constructie. Pai cum? Nu ati vazut ce hoteluri si-au facut preotii pe la Constanta? Ne mai miram ca lucrurile se desfasoara lent intr0un loc si rapid in altul. Ei fac bine ce fac, investesc mult in lucrurile ce le aduc profit imediat, care sunt de viitor. Pai catedrala asta nu are nici o treaba cu profitul, asa ca banii se pot duce linistiti pe la hoteluri si alte minunatii.

2015-12-24 11.58.16 2015-12-24 11.58.19 2015-12-24 11.58.22 2015-12-24 11.58.31 2015-12-24 11.59.47 2015-12-24 11.59.50

Previous articleLa 15 km de Drobeta Turnu Severin, Digi Mobil nu are semnal
Next articleCocalarus Vecinus
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here