Home Gandurile mele Craciunul nu mai e ce-a fost

Craciunul nu mai e ce-a fost

20
0

Sarbatoarea asta a Craciunului nu mai e ce-a fost candva. Poate si faptul ca eram copii ne facea sa simtim altfel sarbatorile de iarna. Atunci cand nu ai griji si probleme la ce sa te gandesti daca nu la un Craciun vesel, zapada daca e si asa mai departe… Iata ca mi-am schimbat putin parerea si nu cred ca maturitatea este motivul 100%. Cred ca intr-adevar s-au schimbat si oamenii, si traditiile pentru ca:

  • Parintii moderni nu mai primesc plase cu dulciuri si prime de Craciun cum primeau parintii nostri cand lucrau pe la intreprinderi de stat in anii ’90. Nu mai sunt bani asa multi pentru a sarbatori Craciunul acela imbelsugat.
  • Oamenii nu mai au liber de la munca. Eu de exemplu am avut parte de 2 Craciunuri ratate din cauza unui patron scartar care m-a chema la munca pe 25 decembrie, sa fac vanzare de 200 de lei maxim cand intr-o zi normala se vindea GPL de 3000 de lei. Pentru el era mai importanti cei 200 de lei de cat faptul ca m-as fi bucurat si eu de sarbatoare alaturi de cei dragi. Si ca mine sunt multi, va asigur.
  • Nu mai exista traditie de mers la tara. De ce? Pai pentru ca nu mai exista tara ci case abandonate. Unde sa te mai duci daca la tara nu mai e nimeni? S-a dus de mult traditia asta cu mersul la bunici de sarbatori, vezi parcarile pline in orase de Craciun, Paste, Revelion, etc..

Craciunul nu mai e ce a fost si e pacat ca se pierd asa traditiile, ca si cum nu le-am fi avut niciodata. Se intampla pentru ca suntem nepasatori si din cauza celor indicate mai sus. Va asigur ca si nepasarea atarna greu in balanta aceasta a traditiilor uitate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here