Home Gandurile mele Cat te costa intretinerea unei masini intr-o luna de zile?

Cat te costa intretinerea unei masini intr-o luna de zile?

26
0

Foarte multi aleg sa isi cumpere masina desi nu stau macar 5 minute sa calculeze daca isi permit sa o intretina. Ati vazut cu totii masinile scumpe care stau claie peste gramada in centrele de dezmembrari, intrucat proprietarii nu isi permit o reparatie de 1000 de euro la motor sau caroserie. Sunt multe asemenea exemple si cred ca prostia este singura vinovata in acest caz, oamenii vor cu orice pret sa se laude cu masina scumpa crezand ca le va oferi importanta sociala.

Ei bine, uite ca importanta sociala costa mii de euro si este sinonim cu paguba. Unii inteleg asta din exemplele altora, altii afla pe propria piele, altii nu se lamuresc nici dupa ce se ard. Astia sunt oamenii pana la urma, nu ai ce sa le faci. Intretinerea unei masini costa destul de mult in ziua de azi, si o sa trecem in revista cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii seama daca vrei sa iti cumperi o masina si ai impresia ca are nevoie doar de benzina/motorina.

  • Masina are nevoie de cauciucuri. Daca mergi cu cauciucurile pana iese sarma din ele nu e o idee tocmai buna, dar este o practica romaneasca. Cauciucurile costa de la 150 de lei in sus/bucata si vei fi nevoit sa cumperi de iarna/vara, ca o data la 2-3 ani. (~1200 lei)
  • Masina are nevoie de reparatii. Atunci cand vezi ca incepe sa bata ceva, trebuie sa mergi la service sa repari. Trebuie facut schimbul de ulei, trebuie schimbata distributia, etc. Sunt lucruri pe care romanii le cam elimina din calcul. (~ 1000 lei/an)
  • Masina are nevoie de asigurare si ITP. Chiar daca multi romani merg si fara ca doar nu ii opreste nimeni sa ii intrebe de sanatate, e musai sa aveti cele doua in regula. Asigurarea costa in medie cam 700 de lei/an iar ITP-ul cam 200 de lei, o data la doi ani. (~ 1000 de lei/an)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here