Pisicile la casa omului

De cand m-am mutat la casa la tara, am avut dea lungul anilor poate si 15-20 de pisici – aici incluzand si cei nascuti. Bunica mea ii aduna de pe strada pe cei abandonati, ii ingrijea o perioada pana cresteau si mancau singuri iar pe urma ii dadea prin vecini sau pe la persoanele venite de la oras ce-si vizitau rudele de la tara.

 

S-a format un obicei in toti acesti ani si casa noastra mereu a avut pisici. Unii dintre ei au sfarsit otraviti sau calcati de masini, altii au disparut si nu i-am mai vazut niciodata, altii au murit de batranete si tot asa. Poate ca suna amuzant sau prea nebunesc, dar am pastrat cate un pisic din fiecare generatie tocmai pentru ca unul sau doi mureau sau dispareau si faceau loc altora. Ciudata rau treaba.

 

Acum am doi pisicuti, motan si femela din generatii diferite pe care ii iubesc foarte mult si sunt extrem de cuminti. Sa ai pisici acasa nu e ceva ridicol sau greu. Multi considera ca sunt bagacioase, se urca pe masa, le pica parul si asa mai departe. Daca stii cum sa te comporti cu ele si cum sa va intelegeti, o sa va atasati foarte tare de pufosenii.

Leave a Reply