Cat de util este contul PayPal unui blogger

In ultima vreme am intalnit ceva bloggeri care au cont de PayPal, insa nu au legat contul bancar si cardul de credit la el. Din aceasta cauza, nu pot sa retraga banii de acolo de cat prin intermediul prietenilor, sperand ca au ei nevoie de ceva bani in PayPal in schimbul carora sa le trimita bani in contul bancar al bloggerului din propriul cont bancar. Deci cu alte cuvinte, unii bloggeri sunt platiti intr-un mod care nu-i ajuta si te intrebi atunci de ce este acceptata aceasta modalitate de plata din moment ce nu se pot retrage banii? Nu stiu nici eu, probabil pe sistemul “bun si asa de cat deloc”…

PayPal in Romania nu prea exista, trebuie s-o zicem pe-a dreapta. Pur si simplu nu poti cumpara nimic cu credit in PayPal in afara de hosting pentru paginile web sau domenii. Evident ca exista si exceptii, insa majoritatea magazinelor online din Romania accepta numai plata cu cardul online.

Revenind la ideea cat de util este contul PayPal unui blogger, trebuie sa precizam faptul ca PayPal este util numai in doua cazuri:

  1. Aveti legat contul si cardul bancar astfel incat sa puteti retrage banii colectati acolo
  2. Aveti de retras sume de cel putin 50 de euro astfel incat sa fie rentabil transferul. Se opreste un comision de 2 euro la retragere + ceva pentru convertirea valutei, undeva la 0.50 euro.

Din punctul meu de vedere, nu cred ca este rentabil contul PayPal unui blogger care mai scrie din cand in cand cate un articol pe 5-10 euro. Daca exista colaborari ceva mai serioase eventual cu parteneri internationali, atunci da, se merita.

Leave a Reply