Home Diverse Mai exista emotie atunci cand daruiesti un buchet de trandafiri?

Mai exista emotie atunci cand daruiesti un buchet de trandafiri?

243
0

Scriu acest articol ascultand in fundal piesa Adele – Hello, o piesa atat de incarcata emotional si atat de subtila in acelasi timp. Ma face sa ma gandesc la emotii, sentimente, la legatura ce poate fi stabilita intre doi oameni, un el si o ea… In contextul societatii actuale simt o oarecare lipsa de sentiment adevarat in jur, lipseste acea emotie care sa emane si care sa poata fi captata. Sa daruiesti flori unei fete in ziua de azi? Mai are rost? Mai impresioneaza pe cineva cateva buchete de trandafiri?

Poate ca sunt eu ceva mai sensibil si imi doresc o expunere a sentimentelor mult mai evidenta fata de ce simt in jur in ziua de azi… Poate ca mai exista fete care apreciaza o simpla floare, chiar daca nu face altceva de cat sa stea cuminte pe masa si eventual sa emane un miros frumos pentru cateva zile. Cu atata materialism in jur, parca e din ce in ce mai greu de sensibilizat si de scos in evidenta faptul ca oamenii trebuie sa aiba si suflet, nu doar minte si nevoi materiale.

13609312239_Fire_de_trandafiri_rosii_2ar

Am daruit un buchet de flori de fiecare data cand am avut ocazia si de fiecare data cand am avut senzatia ca este apreciat gestul pentru ca a darui flori in ziua de azi se rezuma la un simplu gest. Gestul de a darui se impleteste cu simbolul feminin, cu fragilitatea, cu prospetimea, cu gingasia. Din pacate, am daruit prea putine buchete de flori. Imi doresc din suflet sa pot iesi pe strada si sa daruiesc la intamplare, oricarei fete, oricarei femei trandafiri, insa poate doar un maxim de 5% le-ar aprecia in adevaratul sens al cuvantului.

Ce trebuie sa transmita un buchet de trandafiri? Fiecare floare daruita trebuie sa fie un mesaj, cea care o primeste trebuie sa fie capabila sa il descifreze. Am spus intotdeauna faptul ca emotia si sentimentul nu pot fi exprimate niciodata in totalitate prin cuvinte, cuvintele sunt de prisos de multe ori, insuficiente, sunt o modalitate de exprimare limitata, insuficienta. Aici intervin gesturile, simbolurile. Nu degeaba se spune ca un gest face cat o mie de cuvinte, nu?

Daca vrei sa arati cuiva afectiune, grija, pasiune, dragoste, daruieste-i flori. Daca se bucura de ele si le apreciaza, ai toate sansele sa fie o femeie aparte, diferita de ce vezi zilnic pe strada, ai toate sansele sa fie o femeie serioasa, sincera si nu in ultimul rand simpla. Simplitatea e un atu in ziua de azi din punctul meu de vedere pentru ca desparte sentimentul de materialism… Simplitatea se ascunde in suflet iar florile sunt o punte catre descoperirea acestei simplitati a femeii.

Articol participant la Super Blog 2015

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here