Home Gandurile mele Gata cu rascoala

Gata cu rascoala

71
0

Lucrurile incep sa se linisteasca, oamenii sa stea calmi prin ale lor case si sa isi vada de treburile lor zilnice ca si inainte de dezastrul din clubul #Colectiv. Spiritele s-au cam potolit si lucrurile incep sa isi intre in normal. De ce se intampla asta? De ce incep sa dispara protestele din strada? Pai poate pentru ca nu au avut un temei atat de bine pus la punct. A fost o rabufnire de moment, manipulata si intoarsa pe toate partile de partidele politice impotriva carora culmea, se protesta in strada.

Toata lumea isi pune intrebarea fundamentala: de ce pana la acest dezastru din clubul Colectiv nu a iesit nimeni in strada sa protesteze impotriva coruptiei si a putreziciunilor din administratia locala? Chiar asa sa fim un popor care este solidar numai in momente critice? Si cand spun solidar ma refer la un procent de 1.5%, cam atata inseamna 30.000 de oameni cati au iesit in strada din totalul de 2 milioane ale Bucurestiului… Unde este noua Revolutie? Exact cum ma asteptam, a disparut incet incet din cauza lipsei de motivatie care sa alimenteze serios asemenea proteste de amploare.

Oamenii au iesit in strada pentru ca au rabufnit, nu pentru ca s-au saturat iremediabil de sistemul corupt, de care sunt sigur ca s-au folosit la un moment dat toti cei iesiti la proteste de altfel. Mie unul imi pare rau ca spiritele s-au stins, aveam uneori impresia ca din cei 30 de mii de oameni din piata se vor face 1 milion macar… Dar uite ca nu s-au facut… Este dovada cat se poate de clara ca tara asta nu se mai face bine niciodata. E nevoie de timp si de o schimbare de mentalitate, degeaba iesim in strada si cerem eradicarea coruptiei. Nu exista un burete care sa o stearga din mentalitate asemenea cretei de pe o tabla de scoala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here