Cata engleza stiu tinerii din ziua de azi?

Ma uitam in lista de Facebook, in agenda de telefon si ma gandeam in general la oamenii pe care i-am cunoscut in trecut. Mi-am dat seama ca nici 10% din ei nu ar fi in stare sa poarte o conversatie in limba engleza si e destul de ciudat cred… Ma surprind tinerii astia care au impresia ca vor face saci de bani prin strainatate fara sa stie nici macar sa scrie si sa citeasca intr-o limba de circulatie internationala. Limba engleza este cruciala atunci cand te duci sa muncesti prin tari precum Anglia, Olanda, Danemarca. De Franta nu mai zic, acolo iei si bataie daca vorbesti engleza, sunt tare nationalisti si anti-englezisme…

De ce nu stiu tinerii engleza?

Pai e o intrebare care are un raspuns destul de sec: 70% dintre tinerii de 18 -20 de ani pica examenul de bacalaureat in fiecare an. Cine sa invete engleza daca nu intereseaza pe nimeni? Tinerii sunt inconstienti si nu e vina lor, e vina parintilor care de cat sa nasca niste asemenea progenituri, mai bine ii faceau cacat la gard. Cum adica sa iei nota 2 la examenul de bacalaureat ma? Ai stat 4 ani ca boul si ai frecat pula pe la scoala si nu s-a prins absolut nimic nimic de tine?

De-asta nu stiu tinerii engleza, ca sunt prosti de dau in gropi si nu sunt in stare sa realizeze ca viitorul nu inseamna spart de seminte si fumat prin veceurile scolilor. Dar cui ii pasa? Normal ca nimanui… Daca ar pasa cuiva lucrurile s-ar schimba in bine dar de unde sa vina schimbarea? De la parintii care dau cu manelele de se zdruncina ferestrele la ora 3 dimineata? De-asta nu stiu tinerii engleza, ca nu sunt constienti de nimic, nu neaparat de importanta educatiei.

Leave a Reply