Home Diverse Luna Noiembrie, luna de doliu in lumea bateriilor auto

Luna Noiembrie, luna de doliu in lumea bateriilor auto

185
0

Anul trecut pe data de 7 noiembrie, fix acum un an, am urcat voios la ora 05:30 in masina sa ma duc la munca. Ajunsesem cu o seara inainte acasa la ora 23:00 si nu aveam sa intuiesc ce urma sa se intample. Era cam frig afara, incepusera sa fie cam 0 grade si sub zero in termometre pe timpul noptii. Pun cheia in contact, astept sa se stinga bujiile ca am masina diesel, invart cheia si nimic… Cum nimic? Pai bine, nimic, acul de la vitezometru si turometru incep sa oscileze de nebune alaturi de acul de la temperatura apei si de la indicatorul de combustibil, lumina din interior incepe sa palpaie si motorul nu se invarte nici macar o data.

Cei care au masini pe motorina de ceva vreme probabil cunosc fenomenul. Asa se intampla cand te lasa bateria dintr-o data. La pornire, masinile diesel folosesc niste bujii incandescente care consuma al dracului de mult curent si daca nu ai baterie buna nu pornesti deloc. Daca ai bafta sa te lase bateria dintr-o data adica sa se defecteze, e clar… Cred ca nimic nu e mai enervant de cat sa nu porneasca masina atunci cand ai nevoie de ea. De fapt, trebuia sa anticipez putin ca asta se va intampla, aveam o baterie Rombat de un an de zile pe masina si bateria fusese folosita inainte de altcineva vre-un an, + un an cat a stat pe o masina avariata. Deci avea 2 ani de folosire + 1 an de stat.

Care sunt solutiile atunci cand te lasa bateria si care este solutia aleasa de mine

  1. Daca ai un redresor la indemana o poti incarca, insa nu te astepta sa mai retina curentul dupa ce te-a lasat dintr-o data. Cand te lasa asa fara preaviz e semn de defectiune mai de graba, nu de uzura. Si da, iarna se defecteaza bateriile la greu, in prag de iarna mai bine zis, la inceput de noiembrie. Bine, daca masina e benzinara si nu are cutie automata o poti porni si fara baterie prin metoda Dacia 1300: impinsa…
  2. Poti sa mergi la un centru de dezmembrari si sa cumperi o baterie de acolo. Masinile care sunt lasate la dezmembrari sunt lasate cu baterii cu tot, insa nu te bucura inca… Ai toate sansele sa nimeri o baterie care nu retine curentul. De fapt, bateria din dezmembrari cumparata cu 80 de lei este sfanta pentru romani, sunt curios cand or sa se invete minte.
  3. Poti sa mergi la un magazin de piese auto din oras si sa cumperi o batere noua, insa cum faci cu transportul? Lucrurile nu sunt atat de simple intrucat garantia bateriei se da in urma verificarii in prealabil a incarcarii pe masina pe care se foloseste bateria cu pricina. Ce faci? Iei un taxi, te duci in oras, cumperi bateria, mergi inapoi acasa, pui bateria pe masina si te intorci la magazin pentru garantie? E destul de complicat. Alambicoasa solutie dar pentru multi, unica disponibila.
  4. Poti sa comanzi o baterie auto de pe bateriiauto.net si este cea mai recomandata solutie. De ce? Pentru ca cineva o sa vina la tine acasa cu bateria, ti-o monteaza pe masina si iti verifica incarcarea in fata blocului unde te-a lasat bateria. E un concept nou si extraordinar de util, ca acuma si daca te duci in oras cu taxi sa cumperi baterie, poate nu ai scule sa o montezi, poate nu te pricepi si asa mai departe. Cel mai simplu este sa comanzi online o baterie si sa ti-o monteze un profesionist. Scapi mai ieftin si mai rapid.

Din pacate, acum un an nu stiam de magazinul asta, bateriiauto.net care iti trimite pe cineva cu bateria acasa. M-ar fi scutit de atata munca si atata timp pierdut… Eu am cumparat o Varta Silver de 74Ah din oras, cu un taxi. Am ajuns cu ea acasa si am observat ca nu aveam cheie de 10 sa o montez. M-am chinuit cu un patent pana am vazut un vecin ca se ducea la masina lui si i-am cerut o cheie de 10. Am luat cheia, am montat bateria, am plecat cu masina inapoi la magazin ca sa iau garantia. A fost o bataie de cap destul de mare, insa acum daca se va mai repeta episodul, stiu la cine sa apelez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here