Home Diverse De ce adevaratele restaurante reusesc sa aduca o calitate deosebita in farfurii?

De ce adevaratele restaurante reusesc sa aduca o calitate deosebita in farfurii?

34
0

Marile restaurante din Romania si din lumea intreaga reusesc sa aduca in farfuria clientul cea mai buna calitate combinand doi factori destul de importanti: bucatarul profesionist in adevaratul sens al cuvantului si aparatura din bucatarie. Nu o sa vedeti niciodata un restaurant ca se va ridica peste medie atata timp cat patronii ezita sa investeasca in cele doua paliere despre care va vorbeam mai devreme. Bucatarul este cel care da viata unui restaurant, nu patronul acestuia. Mancarea buna este un etalon dupa care multi oameni se ghideaza atunci cand decid sa se intoarca sau nu intr-un anumit restaurant. Dintr-un restaurant modern, nu trebuie sa lipseasca acel cuptor cu inductie, acel cuptor de pizza, acea masina de gatit ultramoderna.

Cati dintre patronii de restaurante isi doresc calitate?

Bineinteles, ramane la atitudinea fiecarui patron de restaurant daca isi doreste calitate, daca isi doreste sa aiba acel timp de client care revine doar pentru ca i-a placut mancarea. Sa stiti ca la noi, in Romania nu prea exista cultul restaurantului din diverse motive precum situatia financiara sau lipsa bucatarilor de calitate. La noi restaurantele sunt folosite mai mult pentru a gazdui nunti, botezuri si cununii, insa daca esti un patron care gandeste outside the box, e musai sa iti echipezi bucataria cu un cuptor de pizza precum cel de aici http://dactrust.ro/categorie-produs/pizza-si-patiserie/cuptoare-pizza/, e musai sa iti echipezi bucataria restaurantului la ultimele standarde, e musai sa angajezi oameni super calificati si bucatari de renume chiar daca initial vei scoate ceva mai multi bani din buzunare.

Investitia trebuie sa aiba la baza un schimb de mentalitate

Cred ca la noi aceasta este problema principala, lipsa de investitie voita. Majoritatea celor care au restaurante se multumesc cu putin, in fiecare weekend se multumesc cu cumetriile, daca au restaurante cu vad comercial, se multumesc cu bucatari fara experienta si cu preturi mici. Nu se poate calitate cu asemenea mentalitate, chiar nu se poate si spun asta cu o oarecare parere de rau. Nu ar trebui sa fie asa. Cand mergi la Paris de exemplu intr-un restaurant esti servit cu mancare de nota 10 si nu vezi cumetrii si chestii de genul in weekend pe seara… Adica organizeaza si ei evenimente, dar au Sali separate, ei se axeaza pe clientul care vine sa manance si revine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here