Merita sa iti cumperi telefon second hand? Cand?

Dupa un an si jumatate de Samsung Galaxy Grand Neo Dual Sim pe care l-am cumparat nou imi pun aceasta intrebare… Daca se merita sa cumpar un telefon second hand sau unul nou. Timp sa precizez ca este primul meu telefon nou pe care il cumpar, smartphone ma refer, caci simple noi am mai avut. Sincer sa fiu, nu as putea niciodata sa recomand un smartphone second hand dintr-un simplu motiv: eu unul nu as cumpara asa ceva niciodata. Ma uit la Samsungul meu de pe masa, vad cum arata, stiu cat de prost merge dupa 1 an si jumatate de forjat. As fi oare multumit daca as cumpara asa ceva la mana a doua? Bineinteles ca nu.

Cele doua mari NU-uri pe care le propovaduiesc in acest articol: nu cumparati chestii cu baterie second hand. E clar de ce? Atat telefoane cat si laptopuri. Pe masura ce trece timpul, uzura isi spune cuvantul si astfel capacitatea bateriei scade considerabil. De exemplu, la inceput ma tinea bateria la Samsung-ul asta aproape 2 zile. Astazi, 1 an si jumatate down the road cum ar zice americanul, abia daca mai tine o zi si sincer sa fiu nu il folosesc cine stie ce. E drept ca il tin conectat in permanenta la internet prin wi-fi cand sunt casa si prin 3g cand sunt plecat.

Tehnologia uzata nu merita investitii dupa parerea mea. De cat sa vrei ceva second hand de top mai bine iti cumperi ceva nou dar mai slab ca si tehnica incorporata. E mult mai ok asa. Din moment ce eu nu mi-as cumpara propriul telefon second hand, e clar ca nu pot sa va recomand nici voua asa ceva. Cand e vorba despre tehnologie care are baterie incorporata, clar mergeti pe nou.

Leave a Reply