Home Gandurile mele Achizitiile pe persoana juridica, un cutit cu doua taisuri

Achizitiile pe persoana juridica, un cutit cu doua taisuri

46
0

Achizitiile pe persoana juridica sunt asa-zisele cheltuieli pe care toti cei care au o firma si le doresc. Da, nimeni nu vrea sa dea bani la stat si cauta sa ramana cu cat mai multe avantaje in vreme ce ne iese munca pe nas. Statul a devenit acea institutie care nu are niciodata avantaje, ci doar dezavantaje. A da bani la stat din impozite si taxe e ca si cum ai munci pentru cineva degeaba, fara folos, fara a primi ceva in schimb. Si stai si te intrebi, de ce sa dai banii la stat din moment ce statul nu-ti ofera niciodata nimic?

Ei bine, cei care nu vor sa dea bani la stat incearca sa faca cat mai multe achizitii pe firma, sa li se ofere factura. Aceste cheltuieli in functie de situatie, se deduc din impozitul ce trebuie platit la stat. Problema este ca unii furnizori de servicii, unele magazine online profita de faptul ca persoanele juridice nu beneficiaza de protectia ANPC si fac abuzuri. Fiind vorba de multe ori de sume mici, cei care presteaza servicii pentru persoane juridice sunt constiente ca nu vor fi actionati in instanta.

De exemplu se poate intampla sa cumperi gazduire de la o firma din Romania pe 1 an iar peste 3 luni ei sa iti modifice resursele contului. Fiind vorba despre o suma de rahat pe care ai platit-o, sub 100 de euro, ei sunt constienti ca nu vor fi actionati in instanta si sunt incurajati de ce spuneam mai sus, ca OPC-ul, ANPC-ul pentru persoane juridice nu exista. Singura solutie pentru a-ti castiga dreptatea este in instanta unde poate doar din ambitie sa ajungi cand e vorba de sume de-astea si eventual sa n-ai ce face cu banii, intrucat un proces in instanta te costa mult peste 100 de euro.

Asa ca, aveti grija ce cumparat si de unde, sfatul meu este sa cumparati pe perioada scurte de timp daca este vorba despre servicii ce pot fi platite si lunar, daca este vorba despre niste servicii ce pot suferi modificari desi exista un contract in prealabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here