Nu mai bem apa de la chiuveta domne’… Luam de la izvor

In fiecare seara cismelele din oras sunt luate cu asalt de zeci de tineri, oameni in toata firea si oameni de varsta a 3-a care stau la coada pentru a lua cateva bidoane de apa. La prima impresie, situatia este ridicola pentru ca apa de la robinet este foarte buna pentru baut. Atunci, ce nevoie au oamenii de acea apa? Pai evident nu au, insa de exemplu pentru cei de varsta a3-a mersul in fiecare seara la apa reprezinta plimbarea recomandata de medic. Si asa cei batrani nu au ce face pe acasa si se plictisesc.

Cei tineri sunt trimiti de niste parinti care au auzit ei ca cica apa de la robinet nu ar fi buna desi s-a demonstrat cu probe ca este cea mai curata apa din tot orasul inclusiv comparativ cu acele fantani izvoare sau cismele. E o mica idee buna in toata chestia asta, oamenii vor sa traiasca mai sanatos, insa nu este o decizie care sa influenteze in mod pozitiv pentru ca din cate stiu eu, acea apa nu este buna de baut.

Cateva astfel de cismele sunt semnalizate cu panouri pe care scrie clar “apa nu este buna de baut”, panouri editate smechereste de mosii ce au luat o viata intreaga apa de acolo si nu au crapat. Au acoperit cu vopsea de culoarea tablitei cuvantul NU din acea fraza si acum tablita arata in felul urmator “apa     este buna de baut”, cu acel spatiu gol intre apa si este.

De unde pana unde izvoare in mijlocul orasului nu pot sa imi dau seama, imi si imaginez ceva teava bagata pe unde nu stie nimeni. Asta ca sa raspandesc si mai multe teoria conspiratiei pe care o aud seara de seara cand trec pe langa mosi cu bidoanele in plasa intrebandu-se “De unde o veni domne apa? asta”

Leave a Reply