La tara toata lumea se fute cu toata lumea

E ceva incredibil. La tara toata lumea se fute cu toata lumea. Nu cred ca mai e nimic ciudat pentru aceste zone rurale ca socrii sa futa nevestele copiilor, copiii sa isi futa matusile si asa mai departe. imi povestea cineva in urma cu cateva zile despre babele de la tara, femei in varsta, la 80 si ceva de ani care intreaba de X si Y daca mai poate sa futa. Bai frate, asa ceva numai la noi vezi.

Deci pe langa faptul ca nu se mai tine cont de gradele de rudenie sau de faptul ca Leana e nevasta lui Vasile, se bea pana se pica sub masa. Bine, ar fi si ciudat sa nu se bea la tara, patria lui Leana din Vacanta Mare care reprezinta foarte bine tipicul femeii de la tara: usuratica si betivanca. Bine, nu toate femeile de la tara sunt asa, insa daca o sa umblati putin pe ulite o sa vedeti ce si cum cu ochii vostri. O sa auziti.

Pai nu avem noi drept exemplu ceva mai arhaic romanul Ion? Ce mai e de spus inafara de faptul ca in lumea satului sunt alte legi si foarte multa neserioztate. Repet, nu bagam pe toata lumea in aceeasi oala, insa inafara de futelnita, neseriozitatea si lenea mai ies in evidenta cu desavarsite in majoritatea familiilor priponite pe veci intr-o lume a vechiului.

De unde mai stiu? Pai am stat pe la tara oleaca si am vazut ce graieste gura satului. Aia s-a dus cu a lu’ cutare, aia s-a dus si ea cu a lu’ cutare si asa mai departe. numai asta auzi peste tot cand vine vorba de zona rurala. Pacat ca nu s-a desprins putin de vechile obiceiuri. A ramas obiceiul rau in loc sa fie propovaduita schimbarea in bine. Ca-n Romania.

One Response

  1. Goanta Ion November 5, 2017

Leave a Reply