Home Diverse Orasele devin din ce in ce mai sufocate de trafic

Orasele devin din ce in ce mai sufocate de trafic

31
0

Imi aduc aminte de vremurile cand eram eu copil, prin anii 90. Aerul era mult mai respirabil si nu vedeai pe strazi atatea masini. Pot spune ca din anii 90 pana in prezent orasul meu nu s-a schimbat, nu s-a marit, strazile nu au fost largite si in prezent abia daca mai ai loc cu un Tico prin centrul orasului. Aerul a devenit din ce in ce mai greu din cauza poluarii si a lipsei de spatii verzi. Aici din pacate, Primaria nu a facut absolut nimic pentru a combate fenomenul poluarii si nu cred ca este singurul oras de acest gen.

De multe ori imi pare rau ca severinenii au aceasta mentalitate care-i impinge de la spate sa se duca cu masina si la closet. Suntem foarte dar foarte comozi, sunt curios cati dintre voi ar lasa masina si ar merge cu bicicleta? Sau macar cu autobuzul? Eh, nu mergem noi cu bicla ca e greu, e de pedalat si suntem lenesi. Nu mergem noi cu autobuzul cu toti mosii si toate babele, ca oricum nu ne lasa exact unde avem nevoie si trebuie sa mergem pe jos pana la destinatie ceea ce implica efort si din nou ne este lene…

Cred ca oamenii trebuie sa constientizeze cat de mult poate sa faca unui oras folosirea altor mijloace de transport, nu masina personala. Daca toti am lasa masina acasa macar o luna pe an si am circula cu transportul public de persoane sau cu bicicleta, aerul in oras s-ar mai schimba putin si am avea si noi loc pe strada sa mergem ca adevarati pietoni, fara sa fim inghesuiti de masinile parcate in disperare la milimetru de-o parte si de alta a carosabilului. DoTheRightMixRomania reprezinta una dintre cele mai importante organizatii din tara care militeaza in acest scop, adica pentru folosirea altor mijloace de transport in marile orase. Mergeti pe link si Like+Share paginii daca va regasiti in acest articol.

Daca nu va regasiti in articol, mergeti la cursuri de actorie si apoi puteti sa va prefaceti ca va pasa de poluare, de miscare, de cei de la DoTheRightMixRomania. A, stai, asta ar insemna sa fiti politicieni… Dar poate nu o sa deprindeti apucaturile lor si poate chiar o sa va pese de tot ce inseamna poluare, aer curat, liniste si nu in ultimul rand mai mult loc pe strada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here