Home Gandurile mele De ce cumparam masini pe motorina?

De ce cumparam masini pe motorina?

93
0

Probabil, dupa cum stiti cu totii, in Romania preponderente sunt masinile pe motorina, diesel si exista cateva motive principale pentru acest lucru, motive pe care le vom insira si noi in articolul ce urmeaza. Multe dintre ele nu au legatura cu logica, din potriva, sfideaza orice urma de logica si reusesc sa sfideze chiar si ridicolul. Dar suntem romani si asta explica totul, nu?

Motive romanesti pentru a avea masina pe motorina

  1. In Romania exista sindromul motorinei la galeata. Este acea motorina amestecata cu ulei de transformator, cu benzina, cu parafina, cu cacat de urs si cine stie ce alte combinatii, pe care o poti cumpara mai ieftin de la X sau Y. Vorbesc despre acea motorina tulbure pe care o poti cumpara de la cei ce lucreaza prin porturi, pe la CFR, pe la firme de constructii, acea motorina destinata utilajelor, nu masinilor. Motorul diesel merge si cu ulei de gatit, asa ca nu va mirati daca functioneaza cu amestecurile astea ciudate pe care le poti cumpara cu 4 lei / litru, in loc de 5 cum este in PECO motorina veritabila.

Ca sa fie un articol de tot rasul, o sa las un singur motiv pentru care romanii cumpara masini diesel, cel de mai sus. 70% dintre cei care fac acest pas si au masina mai veche de 10 ani, nu se multumesc cu un consum redus de combustibil, merg pe ideea ca sunt capabili sa reduca si mai mult costurile cu combustibilul folosind motorina la galeata, pacurina, matrafoxul, uleiul de gatit chiar. Pai nu am vazut noi exemple de imbecili care bagau ulei de gatit in rezervor? Numai romanii puteau sa faca asa ceva ma, numai romanii… Asta apropo de articolul anterior cu “Sunt mandru de faptul ca sunt roman”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here