Home Diverse Catelul tau are nevoie de o clinica veterinara

Catelul tau are nevoie de o clinica veterinara

36
0

Animalul de companie este foarte important pentru multi dintre noi si fiecare trebuie sa aiba grija de el asa cum scrie la carte. Insa se intampla oare asta? Eu unul nu prea cred… Exista foarte multi oameni care au animale de companie, insa nu respecta nici macar regulile elementare precum carnetul de sanatate sau cipul in cazul cainilor. E o moda tot mai in voga sa ai caine la bloc, insa asta aduce dupa sine multe responsabilitati. Romanul dupa cum stim, e cam certat cu responsabilitatea si “uita” sa mai duca patrupedul pe la medic, uita sa ii mai dea o mancare de calitate si asa mai departe.

Catelul tau are nevoie de o clinica veterinara unde sa fie dus periodic la control. Asa cum mergi cu copilul la doctor pentru un control de rutina, asa trebuie sa mergi si cu cainele. E drept ca multi parinti isi duc copiii la medic numai atunci cand se imbolnavesc, probabil tot ei sunt cei care nu isi duc niciodata cainele la un control de rutina. Nu domne’, catelul trebuie sa aiba o clinica veterinara la care sa fie dus periodic pentru control, asa cum noi, oamenii, avem medicul de familie. Eu stiu ca mentalitatea romanului il cam impiedica sa calce pragul cabinetului medical daca nu se tavaleste pe jos de durere, insa trebuie sa schimbam aceasta mentalitate.

Noua mentalitate se poate instala numai daca schimbarea celei vechi o sa inceapa si din pacate, eu nu vad nimic inceput deocamdata. Vad aceiasi oameni care isi cumpara caini si ii hranesc cu resturi de la masa, ca pe niste porci, vad aceiasi oameni care isi cumpara caini dar nu le fac carnet de sanatate, aceiasi oameni care nu vor sa dea 100 de lei sau cat o fi acel chip si asa mai departe. Dar, daca se intampla sa piarda catelul, atunci incepe drama… Ar fi fost bun un cip, nu?

Din punctul meu de vedere, sa cresti si sa ai grija de un catel inseamna cu totul altceva fata de ce se intampla in jur in ziua de azi. Adica toti isi cumpara un caine dar nimeni nu adopta. Toti isi cumpara caine dar nu cumpara si mancare de calitate pentru el, sau cipul acela ce contine datele stapanului… Cred ca suntem cei mai ipocriti oameni de pe pamant, noi romanii. Suntem sus si tare cu iubirea pentru catei dar doar la stadiul de vorbe, nu si la fapte…

Previous articleCircul cu Oprea
Next articleCu capul in pamant
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here