Azi au fost 20 de grade

Acum pe final de toamna, ultimele fortari ale soarelui indica 20 de grade in termometre. Ca or fi cu 1 sau 2 plus sau minus, nu mai conteaza. Important este ca avem parte de cateva zile de soare dupa atatea saptamani de ploi si de vreme urata. Nimeni nu vrea vreme mohorata si ploioasa. Este in caracterul nostru sa fim veseli chiar daca unii par sa fie contra. E foarte important sa ne bucuram de aceste ultime zile cu soare dinaintea iernii, cand vom avea parte de tot mai putine zile insorite care sa ne permita sa mai scoatem nasul din casa din cand in cand. Ploaia si vremea urata ne fac si pe noi urati in suflete.

Mereu am fost de parere ca ploaia are capacitatea si in general vremea urata, sa ne atinga la sentiment, ne schimbam starea de spirit destul de rapid atunci cand nu avem parte de vreme insorita. Voi nu ati observat ca toata lumea este mai nervoasa, mai irascibila si mai trista atunci cand in termometre sunt grade putine si afara e innorat? Mie unul asa mi s-a parut, si cred ca nu sunt singurul. Intotdeauna vremea de afara va influenta starea noastra de spirit, fara ca noi sa putem face ceva in acest sens. Suntem legati de natura si de vreme fara sa ne dam seama si fara sa putem lua dezlegare de la cineva.

De-asta zic, sa ne bucuram tot mai mult de soarele de pe cer si de gradele multe din termometre. Trebuie sa incercam sa profitam de fiecare raza ce apare pe cer in aceste zile, cu atat mai mult cat mai avem vreo luna de toamna si apoi vine iarna, cu temperaturi tampite si toate cele.

 

Leave a Reply