Cum se nasc geniile si inventatorii?

Ma gandeam la ultimul update de soft al masinii Tesla, care practic aduce posesorilor optiunea de pilot automat 100%. Cu alte cuvinte, masina se conduce singura pe strada, ceva de genul a implementat si Mercedes pe camioane, un fel de asistent pentru autostrada. Deocamdata ambele companii vin cu solutii pentru drumuri bine delimitate, cu linii limitatoare vizibile si toate cele, insa daca ne gandim la cum au evoluat lucrurile in ultimii 10 ani, cu siguranta problema va fi depasita si solutia va fi aplicata in viitor si pe drumurile nationale sau judetene, unde marcajele de pe marginea drumului nu prea exista.

Si ma gandeam ce ar fi fost lumea asta fara oameni ca Tesla sau Einstein. Practic, realizezi ca sunt oameni care n-au murit de multa vreme, au fost aproape contemporani cu noi, plus minus cateva decenii. Nu ne ducem cu gandul pana la Newton, Arhimede sau Pitagora, oameni care au adus aport avansului tehnologic si uman. Ne oprim pentru cateva secunde asupra istoriei recente, istorie in care s-au inventat multe lucruri bune, precum tehnologia LED, insa pe moment nimeni nu-si da seama de utilitate.

Cred ca asa e construita lumea, sa puna mana de la mana pentru avans. Astazi cineva inventeaza un lucru, peste 5 ani de acel lucru se leaga o alta inventie si tot asa. E nevoie de inteligenta si pe masura ce dam inainte devenim tot mai inteligenti. Asta inseamna evolutie: inteligenta. Suntem mult mai inteligenti fata de cei din urma si cand spun ca suntem inteligenti, nu ma refer neaparat la capacitatea de a inventa ceva, ci la faptul ca suntem capabili sa intelegem mai multe despre lumea inconjuratoare, despre viata. Geniile nu se nasc, sunt oameni simpli care nu fac altceva de cat sa urce o creanga mai sus intr-un copac si astfel, sa vada lumea din alt unghi…

Leave a Reply