Home Diverse Fundatii moderne cu micropiloti

Fundatii moderne cu micropiloti

23
0

In cele ce urmeaza o sa va povestesc cum a reusit unchiul meu sa darame o casa de doua ori din cauza meseriasului roman. Cred ca suntem cu totii la curent de ceea ce inseamna meseriasul roman, acel om batran care cunoaste 100 de meserii, insa nu are nicio calificare. Este genul de persoana care spune ca stie sa faca orice, se pricepe cat de cat, insa nu cunoaste acea meserie indeajuns de bine astfel incat sa iti garanteze si calitatea lucrarii. In urma cu vreo 3 luni, unchiul meu de la Timisoara s-a apucat de constructia casei. Avea un teren mai instabil de fel si i-a cam fost frica sa se apuce de casa pe un asemenea loc, temeri care aveau sa i se adevereasca in lunile urmatoare.

Mitul meseriasului roman face ravagii si in ziua de azi

A chemat un meserias care sa ii faca fundatia si va pot spune ca a fost nevoit sa o toarne de 3 ori pana sa o reuseasca. Mai fratilor, nu poti face o fundatie pe un teren instabil ca si cum ai lucra pe un teren fara probleme. Dupa ce meseriasul lu’ Peste a gresit fundatia de doua ori , unchiul meu a renuntat. S-a interesat de problema si a contractat o firma ce a promis ca va rezolva problema cu niste micropiloti. Micropilotii au un diametru cuprins intre 115 si 350 mm si se folosesc pentru consolidarea fundatiilor. Sunt ideali pentru cazurile in care se executa fundatii de adancime in care nu se pot folosi piloti conventionali dar si pentru consolidarea terenurilor slabe.

Apelati intotdeauna la o firma specializata in consolidari atunci cand aveti un teren instabil

Abia dupa ce terenul a fost consolidat, constructia a putut sa se desfasoare fara probleme. Si stau si ma gandesc de ce trebuie sa ne incurcam cu asemenea meseriasi, care ne costa bani si timp pierdut aiurea cand putem de la inceput sa apelam la oameni calificati, cu solutii moderne pentru orice problema? Ce naiba, parca am fi pe vremea lui Ceausescu atunci cand totul se facea de mantuiala… Ne mai miram ca avem azi apartamente cu pereti strambi si baie cu fereastra de aerisire catre bucatarie? Nu trebuie sa ne mai miram, acei meserias batrani au prins Epoca de Aur si au prins si obiceiurile ei. Sfatul meu este sa lucrati de la inceput cu cei care au competena dovedita si calificare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here