Cat esti dispus sa faci foamea pentru un telefon?

Eu unul observ ca traiesc dintr-o tara din ce in ce mai anormala. Spun asta pentru ca ma uit in jur si vad oameni care au salarii de 1000 de lei, insa au telefoane de 3000 de lei. Dintr-un exercitiu logic elementar, ar trebui sa trag concluzia ca cel care are un asemenea telefon a facut foamea 3 luni de zile ca sa si-l cumpere, nu?

Romanii sunt extraordinar de falnici. Le place sa se laude, sa se dea mari, achizitia de telefoane scumpe nu-si gaseste o explicatie in utilitate. Cei mai multi habar nu au ca telefonul pe care l-au cumparat cu 3000 de lei stie mai mult de cat Facebook si convorbiri telefonice. Pe cuvantul meu ca nu mai inteleg ce se petrece cu unii oameni.

Fac niste investitii de te crucesti. Am vazut oameni care si-au cumparat Samsung Galaxy Note 4 si ei habar nu au sa trimita un e-mail de pe acel telefon. In plus, sunt oameni rupti de internet si de multimedia. Sunt oameni care inafara sa dea share la o poza porcoasa pe Facebook nu au habar sa foloseasca telefonul respectiv, care prin natura lui se adreseaza unui mediu business mediu spre inalt, nicidecum taranilor cu 1000 de lei pe luna salariu.

Si stau si ma intreb cata foame au trebui sa indure acesti tarani cocliti care isi cumpara telefoane scumpe desi nu si le permit dintr-un salariu, habar nu au sa le foloseasca si vor cu orice pret sa aiba ce pune pe masa dimineata la cafea. Habar nu au ce inseamna Android, care sunt aplicatiile ce scot in evidenta un Note 4 si asa mai departe. Discutam despre o fatarnicie, o ipocrizie si o prostie crunta pe care numai in Romania o intalnesti, tara in care primul lucru pe care omul il cumpara este masina scumpa, nu casa…

 

Leave a Reply