Teapa locurilor de munca in strainatate. Samsarii de suflete

Samsarii de suflete imbraca mai multe fete. Pot sa fie oameni care fac bani pe seama ta sau pot fi oameni care te transforma din angajat in sclav. De asemenea, pot sa fie si oameni care iti promit loc de munca afara, iti ia banii si apoi nu-ti mai dau nici macar muie. Despre aceste 3 categorii vom discuta in cele ce urmeaza, pe rand bineinteles.

3 tipuri de samsari de suflete

  1. Combinatorii. Te ia la munca afara si iti zic salariu 1000 de euro pe luna. Nu ei te angajeaza, te duc ei la cineva si muncesti acolo, probabil fara contract. La final de luna iei mia de euro dar ceea ce tu nu stii este faptul ca cel care te duce acolo e posibil sa ia 500 de euro pe luna de la patron de asemenea. Deci in loc sa iti dea tie 1500 pe luna, iti da 1000 si 500 opreste el pentru “binefacere”…
  2. Stapanii de sclavi. Ajungi la munca in strainatate si nu primesti nici un ban. Ti se ia buletinul si ramai captiv pe plantatie, muncesti degeaba si te mai si imbolnavesti. Din pacate, sclavia a capatat alte forme in lumea moderna. Se profita de naivitate si de nevoia de bani.
  3. Teparii. Sunt aceia care de obicei au o firma de recrutare pentru joburi in strainatate si cer un comision pentru faptul ca ti-au gasit de munca. Tu, om cinstit, sarac ce probabil te-ai imprumutat pentru a plati comisionul, naiv, sperand cu disperare la o viata mai buna pentru tine si familia ta, ai dat banii si la revedere. Firma dispare dupa ce pacaleste vreo cativa indivizi si ai luat muie.

Mare atentie daca vreti sa pelcati in strainatate, mare atentie. Nu e de gluma cu lucrurile astea, apelari la EURES pentru un loc de munca chiar daca salariile sunt mai mici.

Leave a Reply