Dispozitivele pentru economisirea energiei electrice, vesnica teapa

Ma uit pe internet in ultima vreme si observ ca incep sa apara din ce in ce mai multe dispozitive care cica odata montate economisesc consumul de energie electrica. Pot spune ca inafara de becurile economice si de faptul ca stingi becul din camera cand iesi, nu exista nici o alta metoda de a economisi vre-un kw… LED-urile sunt de asemenea foarte utile in ecuatia aceasta a economisirii de energie electrica.

Teapa pentru naivi

Tepele pentru naivi sunt destul de des intalnite in Romania. Una dintre ele este cu aceste dispozitive miraculoase care te ajuta sa economisesti energie electrica. Pai frate daca un frigider consuma 1 kw pe zi, masina de spalat sa zicem ca 3kw la o spalare, cum poti tu sa le furnizezi mai putina energie de cat au ele nevoie si totusi sa functioneze? Economia se poate face prin imbunatatirea componentelor electrocasnicelor nu prin aplicarea de dispozitive ciudate prin prize sau tabloul electric…

Cine va spune ca are un dispozitiv care economiseste energie clar e o pacaleala ieftina de doi lei… Daca vreti sa faceti economie cu frigiderul cumparati unul din clasa energetica A++ si ati rezolvat problema, nu investiti in povesti de adormit copiii. Imi aduc aminte cand a aparut pe net si formidabilul dispozitiv de economisire a consumului de carburant, o prostie de plastic pe care o puneai pe un furtun la motorul masinii… Doamne cati prosti si-au luat teapa si atunci….

Asa e romanul, credul, pune botul la de toate si cand isi ia teapa se supara ca tiganul pe sat, de parca am fi noi ca societate colectiva de vina ca este el fraier… Asadar, nu credeti in baliverne de economisit energie electrica… E o aiureala de 2 lei ce nu poate fi controlata pe internet unde exista multa libertate.

Leave a Reply