Cardul de sanatate a devenit obligatoriu de la 1 septembrie

S-au creat multe controverse pe seama cardurilor de sanatate de cand au aparut si pana in prezent. Ideea este ca totusi, erau necesare, sistemul sanitar de stat trebuia reformat si din punctul meu de vedere, aceste carduri sunt inceputul. Trebuie stopat intr-un fel furtul si bataia de joc din bani publici si cu ajutorul acestor carduri exista inceput pentru asa ceva. Ca nu sunt perfecte? Ca e greu la inceput? Asa trebuie sa fie… Schimbarea nu vine peste noapte si pentru toti e greu.

Spun ca pentru toti e greu, insa trebuie sa depunem eforturi comune pentru a urni un munte din loc. Acest munte se numeste normalitate si inspre el trebuie sa tindem. Daca vrem o tara normala trebuie sa suportam chinul atat cat putem. In ce consta chinul? Ei bine, fiecare cetatean care cotizeaza la sistemul public de sanatate trebuie sa mearga sa activeze cardul de sanatate la medicul de familie. Daca vi se pare mult sau putin, ramane la atitudinea fiecaruia.

Farmaciile de asemenea, trebuie sa puna osul la treaba. Vor fi nevoite sa investeasca in aparatura capabila sa citeasca acele carduri. Sunt niste cititoare precum cele de aici, vandute de firme precum bizpharma.ro. E o investitie extra pe care farmaciile vor fii nevoite sa le faca, de fapt, le-au facut deja ca suntem de mult intrati in luna Septembrie, luna din care acest card este obligatoriu. Deci, farmaciile au investit in aparatura, noi am fost nevoiti sa facem un drum pana la medic. Acesta sa fie oare compromisul?

Eu zic ca este un compromis necesar altfel sistemul medical de stat se duce de rapa. Oricum sunt prea putini cei care cotizeaza si este sufocat. Vedeti cu totii ca cei care ajung in spitale sunt nevoiti sa isi cumpere pana si aspirina. Lucrurile nu ar trebui sa fie asa. Ar trebui ca cei care platesc sa beneficieze de gratuitate, nu? E un inceput bun cu aceste carduri de sanatate si cred ca peste 10 ani nu or sa mai fie probleme legate de serviciile medicale romanesti. Macar sper…

Leave a Reply