Ventilatoare axiale de perete – solutia industriala de ventilatie

Poate ca va intrebati cum poate fi mentinut aerul proaspat si curat in spatii industriale, hale de productie si ateliere de prelucrare. Aici nu mai pot fi folosite solutii simple in domeniul ventilatiei – de tipul usilor deschise sau ventilatoarelor de mici dimensiuni. Sunt necesare solutii mai eficiente de indepartare a aerului viciat si astfel isi intra in rol ventilatoarele de capacitati mari, ventilatoare industriale axiale cu debite ridicate.

Functionand pe acelasi principiu de rotire a lamelor conectate la un ax, ventilatoarele axiale de perete eficiente ofera parametri de functionare potriviti la nivel macro. Se necesita debite la nivel ridicat, chiar de 20000 metri cubi per ora. Sunt necesare de asemenea materiale mai rezistente pentru intregul corp al ventilatorului, pentru a trece testul durabilitatii si utilitatii in functionare prelungita. Exista de asemenea nevoia de evacuare sau de absorbtie a aerului – aplicatiile sunt diverse in industria chimica. Pentru toate aceste necesitati pot fi folosite ventilatoarele de tip axial.

Exista si in randul ventilatoarelor axiale doua tipuri de sisteme. Astfel in situatia in care sistemul de ventilatie este realizat prin tubulatura, ventilatoarele sunt mascate, incluse in aceasta. Daca acest lucru nu este posibil, neexistand o tubulatura pentru ventilatie, se foloseste o solutie pe cat de practica pe atat de simpla – ventilatoare axiale ce pot fi montate direct pe perete sau incadrate in ferestre.

Standardul la acest tip de ventilatoare axiale impune un diametru al rotorului de 315 mm – dimensiune valabila pentru intreg sectorul industrial in care se aplica astfel de solutii. Parametrii pot fi personalizati in functie de necesitatile clientului, insa calitatea si durabilitatea se respecta de fiecare data. Motoarele electrice care vor actiona ventilatoarele industriale sunt si ele adaptabile, pot fi monofazate sau trifazate, cu protectii suplimentare in functie de conditiile in care vor actiona. Materialele din care sunt realizate ventilatoarele industriale axiale sunt de asemenea o dovada a durabilitatii – rotoarele, spre exemplu, sunt confectionate din poliamida si ranforsate cu fibra de sticla sau fibra de aluminiu.

Misiunea ventilatiei devine astfel indeplinita chiar si la nivel industrial. Parametrii impusi sunt respectati de fiecare data – debitele de aer dorite, dimensiunile si puterea. Sectoarele in care se lucreaza in conditii de praf, umiditate ridicata, temperaturi extreme sau medii corozive sunt de asemenea acoperite – exista posibilitatea personalizarii complete a echipamentelor. Astfel intreg sectorul industrial beneficiaza de aer proaspat, fara un consum energetic excesiv dat de utilizarea de ventilatoare de capacitate mica ce nu ar face fata cerintelor.

Leave a Reply